Bescheiden 'Arsenal-dirigent' Ødegaard geroemd na volgende glansrol

Reacties

Mikel Arteta heeft opnieuw genoten van Arsenal. Hoewel de manager van de Londenaren maar al te goed weet dat een voorsprong van zeven punten op Manchester City niets zegt over de afloop van de titelrace, prijst hij de houding van zijn spelers. Martin Ødegaard lichtte hij er speciaal uit.

Bescheiden 'Arsenal-dirigent' Ødegaard geroemd na volgende glansrol
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 4
Arsenal
Arsenal

Arsenal vergrootte zaterdag de voorsprong op titelrivaal Manchester City naar zeven punten door bij Brighton & Hove Albion met 2-4 te winnen. De concurrent was eerder die middag nog op 1-1 blijven steken tegen Everton.

Toch zegt die voorsprong niet zoveel volgens Arteta. 'We hebben deze zware wedstrijd omgezet in een overwinning en moeten ons nu weer richten op het volgende duel. We moeten blijven doen wat we doen; steeds kijken wat er beter kan en dat op het veld laten zien. Het is nog heel, heel ver tot de finish, maar als ik dan de kleedkamer binnenloop en mijn spelers hoor discussiëren over wat er allemaal nog beter kan. Dat is de juiste houding.'

Met een fraaie goal en een schitterende assists was Ødegaard niet voor het eerst dit seizoen de grote uitblinker bij Arsenal, erkende ook Arteta. 'Hij levert op de momenten dat het moet. Vandaag was hij weer zeer belangrijk.'

De assist bij de 1-4:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de maker van het openingsdoelpunt, Bukayo Saka, haalde de Noorse middenvelder aan. 'Hij was weer geweldig. Hij is echt de dirigent van dit team. En een geweldige aanvoerder. Hij laat steeds zijn voeten spreken.'

Zelf was Ødegaard uiteraard tevreden, maar hij sloot zich aan bij Arteta. 'Wij moeten alleen maar met onszelf bezig zijn, niet met andere ploegen. Ik ben blij het team te kunnen helpen met goals en assists.' Vooral de steekbal waaruit Gabriel Martinelli de 1-4 liet noteren, kreeg de handen op elkaar. 'Ik zag dat er veel ruimte lag en zie Martinelli dan maar eens te stoppen', zo analyseerde de bescheiden Ødegaard.

Met de Noor in sublieme vorm breken er nu weken van de waarheid aan voor Arsenal. In de Premier League wachten Newcastle United, Tottenham Hotspur en Manchester United als volgende tegenstanders.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bekijk hier de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.