Engelse media trekken pijnlijke conclusie over Weghorst

Reacties

Het optreden van Wout Weghorst in de FA Cup-finale was volgens The Guardian exemplarisch voor de problemen bij Manchester United. De dertigjarige spits toonde volgens de verslaggever op Wembley nog maar eens aan dat hij simpelweg niet goed genoeg is voor dit niveau.

Engelse media trekken pijnlijke conclusie over Weghorst
© Pro Shots

Jonathan Liew, vooraanstaand verslaggever van The Guardian, zag in de eerste wissels van City en United het grote verschil tussen de twee topteams uit Manchester. 'Met nog veertien minuten voerde Pep Guardiola zijn eerste wissel door. Van het veld kwam Kevin De Bruyne, de misschien wel beste speler in de finale, en met een frisse Phil Foden maakte een van de beste jonge spelers in Europa zijn rentree. Nu is het tijd voor jouw zet, Erik ten Hag', schrijft hij.

'Een minuut later onthulde Manchester United zijn geheime wapen dat FA Cup-winst moest opleveren: Wout Weghorst', gaat Liew verder. De verslaggever vraagt zich af wat Ten Hag zijn landgenoot vlak voor de invalbeurt influisterde bij de zijlijn. '"Help ons aan een goal", zou wel gewaagd zijn geweest bij een speler die twee keer scoorde in dertig optredens voor United. Waarschijnlijk was het iets minder ambitieus. "Help ons aan een vrije trap, of pass, of kop."'

Er is ook medelijden met Weghorst, die wordt geroemd om zijn ijver. 'Zijn enige fout is dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek is beland en misschien ook wel in de verkeerde sport', luidt het pijnlijke oordeel. 'Het grote probleem is dat United een miljard aan transfers heeft uitgegeven in het voorbije decennium en dan nog Weghorst en Scott McTominay moet laten invallen voor de ommekeer in een bekerfinale. Hoe kun je zoveel uitgeven en dan nog zo'n ongebalanceerd team hebben, met spelers die amper goed genoeg zijn om het United-shirt te kopen, laat staan dat ze het moeten dragen?'

In het spelersrapport van Manchester Evening News heeft Weghorst een 5 gekregen voor zijn korte invalbeurt op Wembley. De verslaggever van The Independent gaf hem een 4. 'Had geen impact en stond frustrerend genoeg buitenspel toen hij met een lange bal gezocht werd', luidde het bijschrift. De huurling kwam in zijn zeer waarschijnlijk laatste wedstrijd voor The Red Devils tot slechts drie balcontacten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.