Nieuwe tik voor De Ligt: ook reserverol bij topper tegen AS Roma

Reacties

Matthijs de Ligt is door Maurizio Sarri opnieuw buiten de basis gehouden bij Juventus. Tegen AS Roma krijgt Merih Demiral wederom de voorkeur boven de Nederlander.

Nieuwe tik voor De Ligt: ook reserverol bij topper tegen AS Roma
© Pro Shots

De Ligt stond op 15 december voor het laatst in de basis bij Juventus. Sindsdien moest hij bij twee Serie A-wedstrijden en de strijd om de Italiaanse Super Cup toekijken. Zondag volgt een vierde duel vanaf de zijlijn. Juventus neemt als het wint bij AS Roma de koppositie over van Internazionale.

Het gebrek aan speeltijd van De Ligt heeft ook te maken met fysieke klachten bij de verdediger. De ex-Ajacied had wat kleine blessures en hield nadat zijn schouder uit de kom ging last van dat gewricht. Trainer Sarri liet weten nog altijd het volste vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van de zomeraanwinst. 'Het lijkt me logisch dat een trainer wat rouleert om zo zijn spelers te beschermen. Maar dit heeft totaal geen invloed op mijn beeld van De Ligt. Dus als jullie van mij nu een ondertekende verklaring willen zien, dan geef ik jullie die bij dezen: Matthijs wordt een wereldtopper', sprak de coach eerder deze week.

Het duel tussen AS Roma en Juventus begint om 20.45 uur en is te volgen met VI Live.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Basisplaats kwijt, maar Italiaanse legendes zijn nog vol lof over De Ligt'
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.