'Mourinho ontevreden over transferactie AS Roma'

Reacties

AS Roma heeft deze zomer nog niet echt kunnen doorpakken op de transfermarkt, tot frustratie van José Mourinho. De Portugese oefenmeester zou nog op drie posities versterking willen, maar de winnaar van de Conference League moet eerst spelers verkopen voor het weer zaken kan doen.

'Mourinho ontevreden over transferactie AS Roma'
© Pro Shots

Dat schrijft Corriere dello Sport. Na het winnen van de eerste Europese hoofdprijs in de clubhistorie, daalt de realiteit volgens de Romeinse sportkrant weer in bij Roma. En die is dat de club na het aantrekken van Nemanja Matic (transfervrij), doelman Mile Svilar (transfervrij) en rechtsback Zeki Celik (Lille, zeven miljoen euro) een transferklapper nodigt heeft, om alle wensen van Mourinho in te willigen.

Om de ambities van eigenaar Dan Friedkin waar te maken, denkt Mourinho nog een centrale verdediger, een scorende vleugelaanvaller en een spits nodig te hebben. Voor die laatste positie hoopt de ervaren Portugees de transfervrije Paulo Dybala te kunnen strikken, maar voorlopig maakt de financiële situatie van Roma het lastig de Argentijn en eventuele andere doelwitten aan te trekken.

Vorig jaar toonde Roma nog zijn ambities op de transfermarkt door bijvoorbeeld veel geld uit te trekken voor de komst van Tammy Abraham, Eldur Shomurodov en Marash Kumbulla. Deze zomer is er pas iets mogelijk als technisch directeur Tiago Pinto erin slaagt spelers te verkopen. Het vertrek van Nicolò Zaniolo zou uitkomst bieden, maar zijn overgang naar Juventus komt niet van de grond.

Roma verdiende al wel zo'n dertig miljoen euro door de verkoop van spelers die afgelopen al waren verhuurd zoals Pau López en Cengiz Ünder (allebei Olympique Marseille), maar het is niet genoeg om het budget op te krikken. En dus moet Mourinho geduld hebben en hopen dat Dybala in de tussentijd niet voor een andere club kiest, bijvoorbeeld Internazionale of Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.