Matic jaagt op Lampard in derde Mourinho-termijn: 'Ik ben hier ook voor hem'

Reacties

AS Roma heeft maandagmiddag Nemanja Matic officieel gepresenteerd. De 33-jarige Serviër ging in op zijn hereniging met José Mourinho en besprak zijn vertrek bij het Manchester United van Erik ten Hag.

Matic jaagt op Lampard in derde Mourinho-termijn: 'Ik ben hier ook voor hem'
© Pro Shots

Matic maakte transfervrij de overstap naar Roma, waar hij voor de derde keer in zijn carrière te maken krijgt met Mourinho. De middenvelder, die in het seizoen 2010/11 op huurbasis voor Vitesse uitkwam, werkte eerder bij Chelsea en Manchester United samen met de Portugees.

'Mourinho en ik kennen elkaar heel goed en ik ben hier ook voor hem. Ik probeer nu Frank Lampard te verslaan als speler met de meeste wedstrijden onder Mourinho', zei Matic met een glimlach. De teller bij de Serviër staat op 150 optredens onder de Portugees. De teller van Lampard, tegenwoordig manager van Everton, eindigde op 215 optredens.

Na zijn periodes bij Chelsea en Manchester United wilde Matic een nieuwe uitdaging aangaan buiten Engeland. 'Ik kon in Engeland blijven, maar ik was na meer dan acht jaar toe aan een nieuwe omgeving. De Serie A is een geweldige competitie. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt', zei Matic.

De 48-voudig Servisch international werd ook gevraagd naar de huidige situatie bij United, met Ten Hag als de nieuwe manager. 'Wat ik kan zeggen over de veranderingen bij United? De club heeft al een aantal jaar geen prijzen gewonnen. Het is moeilijk om nu aan te geven wat er allemaal gaat gebeuren bij United, maar ik wens de club het beste toe. Ik heb er een mooie tijd gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.