Messi wint The Best FIFA Men's Player-award met straatlengte voorsprong

Reacties

Lionel Messi heeft maandagavond in Parijs de The Best FIFA Men's Player-award gewonnen. De 35-jarige Argentijn is daarmee de opvolger van Robert Lewandowski, die de vorige twee edities werd gehuldigd.

Messi wint The Best FIFA Men's Player-award met straatlengte voorsprong
© Pro Shots

Messi verslaat in de verkiezing Karim Benzema en ploeggenoot Kylian Mbappé. De linkspoot lijkt zijn trofee vooral te danken te hebben aan zijn prestaties op het WK in Qatar. Met zeven doelpunten en drie assists leidde hij Argentinië naar de felbegeerde eindwinst. In Doha werd hij ook al verkozen tot Speler van het Toernooi. Met PSG won Messi vorig jaar overigens ook de landstitel en de Franse Super Cup.

Nu wint Messi dus ook de prestigieuze FIFA-prijs voor zijn prestaties in 2022. Sinds 2016 is deze verkiezing losgekoppeld van de Ballon d'Or. Die werd voor het WK al uitgereikt aan Benzema. Messi wint de FIFA-award voor de tweede keer, zoals eerder ook Cristiano Ronaldo en Lewandowski dat deden.

Uit de cijfers die de FIFA heeft vrijgegeven blijkt dat Messi met een straatlengte voorsprong heeft gewonnen. Mbappé is tweede geworden in de verkiezing, Benzema werd derde.

Winnaars The Best FIFA Men's Player

2016 Cristiano Ronaldo Real Madrid, Portugal
2017 Cristiano Ronaldo Real Madrid, Portugal
2018 Luka Modric Real Madrid, Kroatië
2019 Lionel Messi Barcelona, Argentinië
2020 Robert Lewandowski Bayern München, Polen
2021 Robert Lewandowski Bayern München, Polen
2022 Lionel Messi Paris Saint-Germain, Argentinië

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

The Best FIFA Women's Player

Bij de dames ging de award naar Alèxia Putellas. De 29-jarige aanvoerder van Barcelona is de eerste vrouw die de eretitel prolongeert. Putellas leidde haar club in 2022 naar de finale van de Champions League, die werd verloren van Olympique Lyonnais. Putellas werd wel topscorer van het toernooi. Beth Mead en Alex Morgan waren haar concurrenten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De andere awards

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.