Collega's verkiezen Van Dijk in Wereldelftal van het Jaar

Reacties

Virgil van Dijk is door de FIFA uitverkozen tot beste centrale verdediger ter wereld. Tijdens het FIFA-gala in Parijs werd bekend dat de aanvoerder van het Nederlands elftal in het wereldelftal van het jaar staat. Dat gebeurde nadat collega-voetballers hun stem mochten uitbrengen.

Collega's verkiezen Van Dijk in Wereldelftal van het Jaar

Van Dijk is de enige Nederlander die in de FIFPro World XI staat. De Bredanaar veroverde afgelopen seizoen twee prijzen met Liverpool, terwijl hij de finale van de Champions League haalde. Die verloor hij van Real Madrid, maar met zijn optredens in het miljardenbal maakte hij indruk. Van Dijk is de enige speler van Liverpool in het elftal.

Naast de Oranje-captain staan nog twee verdedigers in het elftal. Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Marokko) en de Portugees João Cancelo (Manchester City/Bayern München) zijn de twee vleugelverdedigers. Een andere centrale verdediger is niet in elftal opgenomen.

In het sterrenensemble staan vier aanvallers. De FIFA maakte een plekje vrij voor Erling Haaland, Karim Benzema, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Casemiro, Kevin De Bruyne en Luka Modric vormen het middenveld, terwijl Thibaut Courtois het doel verdedigt.

Wereldelftal van het jaar: Courtois; Hakimi, Van Dijk, Cancelo; De Bruyne, Casemiro, Modric; Messi, Benzema, Haaland, Mbappé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.