Emotionele Martínez verslaat Courtois en ontvangt FIFA-prijs

Reacties

Emiliano Martínez is maandagavond bij het FIFA-gala in Parijs verkozen tot beste doelman ter wereld. De Argentijn verslaat daarmee onder anderen Thibaut Courtois.

Emotionele Martínez verslaat Courtois en ontvangt FIFA-prijs
© Pro Shots

Martínez en Courtois streden met Yassine Bono om de The Best FIFA Men's Goalkeeper-award. Het was de dertigjarige Argentijn die aan het langste eind trok. Dat deed Martínez zichtbaar veel. De doelman, die zo'n grote rol speelde in het bereiken van het WK-goud, sprak zijn dankwoord met natte ogen.

Hij richtte zich daarbij ook tot zijn familie, die hem altijd heeft gesteund. 'Mijn idolen? Ik herinner me dat mijn moeder acht tot negen uur per dag huizen schoonmaakte voor de kost en mijn vader was ook altijd aan het werk. Mijn ouders dus.'

Even eerder had Mary Earps de trofee bij de vrouwen in ontvangst genomen. De keeper van Manchester United en de Engelse nationale ploeg sprak bij haar dankwoord onder anderen mooie woorden richting haar bondscoach, Sarina Wiegman. 'Ik heb bijna geen woorden meer over om jou te bedanken, dankzij jou beleef ik dingen waar ik nooit over had durven dromen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Martínez
Meer over E. Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.