Mahrez schiet Algerije met absolute wereldgoal naar Afrika Cup

Reacties

Riyad Mahrez heeft maandag één van de mooiste doelpunten uit zijn carrière gemaakt. De 29-jarige aanvaller van Manchester City was daarmee bovendien van grote waarde voor Algerije.

Mahrez schiet Algerije met absolute wereldgoal naar Afrika Cup
© Pro Shots

Algerije had zijn eerste drie wedstrijden in de kwalificatie voor het Afrikaanse toernooi gewonnen en had tegen Zimbabwe nog een punt nodig om zich te plaatsen voor de eindronde. De bezoekers kenden een prima start en namen de leiding van Andy Delort.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond echter plaats in de 38ste minuut. Riyad Mahrez nam een hoge bal van achteruit mee met zijn hak en snelde zo ineens langs zijn tegenstander. Die snelde terug richting zijn eigen strafschopgebied, maar daar werd de arme Zimbabwaan nog twee keer uitgekapt door Mahrez, die zijn knappe solo afrondde in de verre hoek.

Algerije gaf die 0-2 voorsprong nog uit handen, maar ook het 2-2 gelijkspel was genoeg om een ticket voor het hoofdtoernooi om de Afrika Cup begin 2021 in Kameroen veilig te stellen. Daar zal Algerije proberen de eindwinst van 2019 te prolongeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer R. Mahrez
Meer over R. Mahrez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.