'Zelfs Champions League-winnaar Man City is niet veilig voor Saoedische koopwoede'

Reacties

Riyad Mahrez zou weleens de volgende kunnen zijn die het Europese topvoetbal verlaat voor een club in Saoedi-Arabië. Volgens zowel Engelse als plaatselijke media heeft de rechtsbuiten van Manchester City een persoonlijk akkoord bereikt met Al-Ahly.

'Zelfs Champions League-winnaar Man City is niet veilig voor Saoedische koopwoede'
© Pro Shots

De 32-jarige Algerijn won afgelopen seizoen bij City de treble. Toch was hij lang niet altijd basisspeler, zo bleef hij tijdens de finale van de Champions League en de finale om de FA Cup het gehele duel op de bank.

Bij City loopt het contract van de 83-voudig international nog twee jaar door. De Saoedische club zou daarom 35 miljoen willen betalen om Mahrez los te weken.

Mocht het tot een transfer komen, ligt er een lucratief tweejarig contract klaar voor Mahrez. Hij zou liefst vijftig miljoen per jaar kunnen gaan verdienen, nog los van bonussen.

Mahrez werd in 2018 voor een kleine zeventig miljoen euro gekocht van Leicester City, waarmee de Algerijn geschiedenis schreef en totaal onverwachts kampioen werd. In Manchester voegde hij nog eens vier landskampioenschappen aan zijn palmares toe en won hij afgelopen seizoen dus ook de Champions League en de FA Cup. Leicester had Mahrez op zijn beurt in 2014 voor slechts een half miljoen euro weggeplukt bij Le Havre.

Bij Al-Ahly zou Mahrez gaan samenspelen met Edouard Mendy, de doelman die overkwam van Chelsea. Ook Roberto Firmino staat er al onder contract, hij vertrok transfervrij bij Liverpool. Dat Mahrez gezwicht zou zijn voor het lucratieve aanbod en de Saoedische club een goede kans denkt te maken in de onderhandelingen met Manchester City zegt veel over de verschuivingen in de mondiale transfermarkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer R. Mahrez
Meer over R. Mahrez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.