Lockyer: 'Als er een kans is om terug te keren, zou ik dat graag doen'

Reacties

Tom Lockyer, de aanvoerder van Luton Town, heeft in een uitgebreid interview voor het eerst in de media verteld hoe het met hem is gegaan sinds hij een hartstilstand kreeg in het Premier League-duel met Bournemouth in december 2023.

Lockyer: 'Als er een kans is om terug te keren, zou ik dat graag doen'
© Pro Shots

'Het gaat goed me, en ik vind dat iedereen het verdient om dat te zien', aldus Lockyer bij Sky Sports. Vanzelfsprekend werd de 29-jarige Welshman gevraagd naar zijn herinneringen van die griezelige middag in het Vitality Stadium.

'Ik wilde dat ik kon vertellen wat het was. Ik heb natuurlijk teruggedacht, of het dit of dat geweest kon zijn. Maar het was gewoon een normale dag. Dat is waarschijnlijk het meest zorgwekkende: ik voelde me prima. Het gebeurde in mei ook, maar ik wist dat dit anders was. Ik kon niet bewegen of praten, ik herinner me nog dat ik dacht dat ik dood zou kunnen gaan', aldus Lockyer.

'Uiteindelijk kon ik weer praten en antwoorden. Uiteindelijk voelde ik me oké, het was bijna een opluchting dat ik nog leefde. Ik heb mazzel gehad dat het gebeurde waar het gebeurde. Na wat er in mei gebeurde, heb ik een klein apparaatje onder mijn shirt. Ik was twee minuten en veertig seconden bewusteloos en had de defibrillator nodig om weer bij te komen. Zonder de dokters had ik er nu niet meer gestaan', toont de voetballer zich dankbaar.

Lockyer is niet de enige topvoetballer die met hartproblemen kampt, en hij heeft dan ook advies ingewonnen bij Christian Eriksen en Daley Blind. 'Ik heb met Christian gesproken, met Blind en met Charlie Wyke. Die hebben allemaal soortgelijke hartproblemen gehad. En ze zeiden allemaal hetzelfde: neem je tijd om te verwerken wat er is gebeurd. Ik weet niet of het nog terugkomt, maar heel emotioneel ben ik er niet onder. Ik weet dat ik letterlijk dood ben gegaan, maar het laat me sindsdien redelijk koud.'

Rentre
Of Lockyer ooit weer op topniveau gaat voetballen, daar valt nog niks zinnigs over te zeggen. Hij zou wél graag willen. 'Dat is maar deels in mijn handen. Ik laat me natuurlijk leiden door de medische staf en de specialisten. Maar: als er een kans is dat ik weer kan voetballen, dan zou ik dat natuurlijk heel graag doen. Maar het is nu nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen. De familie staat op één, misschien ben ik in het verleden te egocentrisch geweest. En als het niet lukt, ach, dan ben ik nog steeds aanvoerder van Luton geweest in de Premier League.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer T. Lockyer
Meer over T. Lockyer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.