Luton-verdediger zakt op het veld in elkaar: wedstrijd definitief gestaakt

De competitiewedstrijd tussen AFC Bournemouth en Luton Town is zaterdag stilgelegd vanwege een medisch ongeval op het veld. Verdediger Tom Lockyer van de bezoekers zakte uit het niets in elkaar. De spelers gingen direct naar de kleedkamer, terwijl Lockyer behandeld werd. Het duel werd niet veel later gestaakt. 

Luton-verdediger zakt op het veld in elkaar: wedstrijd definitief gestaakt
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
4 - 3
Luton Town
Luton Town

Bournemouth en Luton waren ongeveer een uur onderweg, toen Lockyer rond de middenlijn uit het niets naar de grond ging. De bal was niet bij hem in de buurt, ook was er geen contact met een tegenstander. De spelers op het veld hadden direct door dat het mis was en schreeuwden om medische assistentie.

Terwijl Lockyer behandeld werd, gingen de overige spelers naar de kleedkamer. Na een minuut of tien werd de Luton-aanvoerder per brancard naar de catacomben gebracht. Er is nog niets duidelijk over wat er aan de hand is.

Lockyer ging eerder dit kalenderjaar ook al naar de grond tijdens een wedstrijd van Luton. Dat was in de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. Lockyer werd hierna geopereerd aan zijn hart. Het is nog niet bekend of de verdediger ook nu weer met hartproblemen te maken had.

Uiteindelijk is besloten om de wedstrijd niet uit te spelen. Op het moment dat de spelers naar binnen gingen stond het 1-1. 

Bekijk hier al onze video's