Engeland

Bournemouth - Luton Town

Bournemouth is teruggekomen na een achterstand en pakt drie punten in de wedstrijd tegen Luton in de Premier League op woensdag. Het staat 0-3 in de rust maar in de tweede helft knokt Bournemouth zich goed terug en haalt een fantastische 4-3 winst in de thuiswedstrijd in het Vitality Stadium. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen Tahith Chong scoorde na 9 minuten, met een assist van Jordan Clark. Chiedozie Ogbene voerde de score verder op naar 2-0 na meer dan een half uur, op aangeven van Alfie Doughty. Direct na de rust vergrootte Ross Barkley de voorsprong van Luton. Dominic Solanke poetste iets van de achterstand weg voor Bournemouth in de 50ste minuut. Bournemouth deed de tegenstander nogmaals pijn in de 62ste minuut van de wedstrijd toen Illia Zabarnyi scoorde. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Antoine Semenyo gelijk namens Bournemouth na een assist van Ryan Christie. Met nog zeven minuten op de klok maakte Semenyo zijn tweede doelpunt, op aangeven van Enes Ünal. Semenyo voltooide zo de comeback van Bournemouth. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bournemouth twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Luton één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van Bournemouth dit seizoen. Tahith Chong scoorde één doelpuntwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 73ste minuut voor Luton. In de huidige stand heeft Bournemouth 35 punten en staat op de dertiende plaats, terwijl Luton met 21 punten op de achttiende positie staat. Op zaterdag 30 maart om 16.00 uur speelt Bournemouth een thuiswedstrijd tegen Everton in het Vitality Stadium.