City krijgt volgende dreun in titelrace: Crystal Palace verrast in Manchester

Manchester City dreigt achterop te raken in de titelrace. De regerend landskampioen leek op weg naar een eenvoudige overwinning op Crystal Palace, maar had niet gerekend op de veerkracht van de bezoekers. Diep in blessuretijd bezorgde Palace City het vijfde puntenverlies in de laatste zes duels (2-2).

Manchester City
2 - 2
Crystal Palace

De reeks van vier wedstrijden zonder zege kwam Pep Guardiola op kritiek te staan. Was zijn chemie bij City uitgewerkt? Tegen Luton Town wist de titelverdediger vorige week weer eens te winnen. Met Nathan Aké in de basis ging City op zoek naar een overwinning op Palace, waar Jaïro Riedewald voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap stond.

De bezoekers uit Londen verloren vier van de laatste vijf duels en barstten bepaald niet van het vertrouwen. Daar profiteerde City van. Halverwege de eerste helft opende Jack Grealish de score. De Engelse international scoorde voor het derde duel op rij, nadat hij in de 26 wedstrijden daarvoor geen doelpunt had laten aantekenen (1-0, bekijk doelpunten hieronder).

Veerkracht Palace
Nog binnen het uur leek Rico Lewis alle spanning weg te nemen, maar het zou anders lopen. Een kwartier voor tijd zorgde Jean Philippe Mateta voor de aansluitingstreffer (2-1). Diep in blessuretijd kreeg Palace een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Een wilde overtreding van Phil Foden leverde de bezoekers een penalty op. Michael Olise pakte dat cadeautje dankbaar uit en deelde City een enorme dreun uit (2-2).

Door het gelijkspel blijft City op de vierde plaats steken. De concurrenten komen zondag nog in actie. Wint koploper Liverpool van Manchester United, dan kan het een gat van vijf punten slaan met de kampioen van de laatste drie seizoenen.

Fulham

Sven Botman keerde zaterdag terug in de wedstrijdselectie van Newcastle United. De 23-jarige verdediger ontbrak de laatste tien duels vanwege een knieblessure. Vanaf de bank zag Botman dat ploeggenoten Fabian Schär en Joelinton nog voor rust geblesseerd vanwege het veld moesten. Tussendoor zorgde Raúl Jiménez voor het opvallendste moment van de eerste helft. De aanvaller van Fulham kreeg rood na een lompe overtreding op Sean Longstaff.

Tegen het tiental van Fulham pakte Newcastle na rust door. Lewis Miley zorgde in de 57ste minuut voor de bevrijdende openingstreffer. Door dat doelpunt mag de zeventienjarige vervanger van Joelinton zich de jongste Newcastle-speler met een doelpunt in de Premier League noemen. Niet veel later zorgde Miguel Almiron voor de beslissing. Het slotakkoord kwam op naam van Dan Burn (3-0).

Chelsea
Chelsea
2 - 0
Sheffield United

Chelsea weet weer wat winnen is. Zowel Everton als Manchester United was vorige week te sterk voor The Blues, die het zaterdag op Stamford Bridge opnamen tegen Sheffield United. Cole Palmer wees zijn ploeg de weg tegen de promovendus, waar Gustavo Hamer in de basis stond. Palmer tekende in de 54ste minuut voor de openingstreffer en stelde Nicolas Jackson een aantal minuten later in staat om de score te verdubbelen (2-0).

Daar bleef het bij in het westen van Londen. Diep in blessuretijd maakte Ian Maatsen nog zijn entree. Door de overwinning klimt Chelsea naar de tiende plaats in de Premier League. Sheffield United blijft hekkensluiter.

1-0 Palmer

2-0 Jackson

AFC Bournemouth
4 - 3
Luton Town
Luton Town

De wedstrijd tussen Bournemouth en Luton Town werd na iets meer dan een uur gestaakt, omdat Luton-aanvoerder Tom Lockyer uit het niets in elkaar was gezakt. Door doelpunten van Elijah Adebayo en Dominic Solanke was de stand op dat moment 1-1.