Luton Town zorgt na hartstilstand voor perfect eerbetoon aan captain Lockyer

Reacties

De armste club uit de Premier League die wint van de rijkste: Luton Town heeft zaterdagmiddag voor een verrassing gezorgd tegen Newcastle United. De derde competitiezege van dit seizoen werd door The Hatters opgedragen aan aanvoerder Tom Lockyer, die vorige week op het veld een hartstilstand kreeg

Luton Town zorgt na hartstilstand voor perfect eerbetoon aan captain Lockyer
© Viaplay
Luton Town
Luton Town
1 - 0
Newcastle United
Newcastle United

De 29-jarige Lockyer zakte in de vorige speelronde rond de zestigste minuut in elkaar tijdens de uitwedstrijd van Luton bij AFC Bournemouth. Het duel werd hierna gestaakt en zal binnenkort opnieuw gespeeld gaan worden. Lockyer werd direct na zijn hartfalen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij afgelopen woensdag uit werd ontslagen. De verdediger werkt nu thuis verder aan zijn herstel. Of hij ooit nog op het veld zal terugkeren, is op dit moment niet bekend. In de play-offfinale tegen Cardiff City kreeg Lockyer dit jaar al eens eerder te maken met een hartstilstand. 

Lockyer was zaterdag niet in het stadion aanwezig, maar toch ook weer wel. Zijn foto stond op de cover van het programmaboekje, de spelers van Luton deden in speciale shirts met de tekst '4 Locks' de warming-up en op de tribunes waren meerdere spandoeken met bemoedigende teksten aan het adres van Lockyer te vinden. De meegereisde fans van Newcastle United hadden ook een spandoek voor Lockyer meegenomen.

Na vier minuten (Lockyer heeft bij Luton Town rugnummer 4) klapten de supporters in het stadion de handen blauw. Op de reclameborden waren in deze minuut de namen van de mensen uit de medische staf van Luton én AFC Bournemouth te lezen. Zij werden op deze manier bedankt voor hun adequate optreden, waarmee het leven van Lockyer werd gered.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd twintig minuten na deze emotionele zestig seconden gemaakt door Andros Townsend, die dat vierde door langs de kant een shirt van Lockyer op te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Newcastle United (met Sven Botman als invaller in de ploeg) probeerde hierna nog wel terug te komen, maar kwam niet verder dan een afgekeurde goal van Alexander Isak. Luton hield stand en zorgde zo voor een perfect eerbetoon aan zijn captain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.