City minimaal dag koploper dankzij Haaland en wereldgoal Kovacic

Reacties

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van Arsenal. Laagvlieger Luton Town had weinig te vertellen in het Etihad Stadium, waar Erling Haaland weer eens een hoofdrol op zich nam.

City minimaal dag koploper dankzij Haaland en wereldgoal Kovacic
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Luton Town
Luton Town

Manchester City kwam al razendsnel op voorsprong tegen Luton Town. Erling Haaland ging op doelman Thomas Kaminski af, maar wist in eerste instantie niet te scoren. Haaland kreeg in diezelfde aanval nog een kans en koos voor een volley, die via het hoofd van verdediger Daiki Hashioka dan toch in het net belandde. Zo stond de thuisploeg binnen twee minuten op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ploeg van Pep Guardiola had na de goede start weinig te vrezen. Luton loste in de eerste helft zelfs niet eens een schot richting het doel van Ederson. Manchester City kreeg daarentegen meerdere mogelijkheden op de 2-0. Zo raakte Matheus Nunes de buitenkant van de paal en redde Kaminski op een schot van Kevin De Bruyne. De Belgische spelmaker zat midweeks tegen Real Madrid nog op de bank omdat hij zich niet helemaal lekker voelde, maar stond tegen Luton weer in de basis. Nathan Aké bleef bij City negentig minuten op de bank, Tahith Chong speelde de hele wedstrijd.

Na iets meer dan een uur werd de voorsprong dan toch verdubbeld. Mateo Kovacic mocht na een hoekschop vanaf de rand van het zestienmetergebied vrij uithalen en schoot de bal heerlijk binnen. Dribbelaar Jérémy Doku werd een kwartier voor tijd neergehaald in de zestien, waardoor Haaland aan mocht leggen vanaf de stip. Hij stuurde Kaminski koeltjes de andere hoek in en zette City op 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ross Barkley deed met een prima doelpunt wat terug voor Luton, maar tot een echt slotoffensief kwamen de bezoekers niet. Doku maakte na een fraaie actie namelijk vlak voor tijd de 4-1, Josko Gvardiol zorgde met een prachtige uithaal voor het laatste doelpunt . Door de zege op Luton Town staat City in ieder geval voor even bovenaan in de Premier League. Ook deed de ploeg van Guardiola goede zaken op het gebied van doelsaldo. City staat nu op plus 43, Liverpool op plus 42 en Arsenal daar een stuk boven met plus 51.

Nummer twee Arsenal en drie Liverpool komen zondag nog in actie tegen respectievelijk Aston Villa en Crystal Palace.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.