Liverpool gaat veelbesproken FA Cup-duel in met twee Nederlanders

Reacties

Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg maken dinsdagavond beiden hun opwachting in de FA Cup-wedstrijd van Liverpool tegen Shrewsbury Town. De jonge Nederlandse verdedigers mogen met hun leeftijdsgenoten laten zien dat ze het in zich hebben de vijfde ronde te bereiken.

Liverpool gaat veelbesproken FA Cup-duel in met twee Nederlanders
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Shrewsbury Town
Shrewsbury Town

Hoever en Van den Berg kunnen aan de bak door een veelbesproken beslissing van manager Jürgen Klopp. De eerdere ontmoeting op 26 januari eindigde in een remise (2-2) en direct daarna zei Klopp dat hij de replay zou laten schieten. Zijn spelers waren hard toe aan rust, legde de Duitser uit, en dus zouden de jonkies het karwei moeten klaren.

Zelf zou Klopp bovendien geen plek op de bank nemen. Hij heeft woord gehouden, want Onder-23 trainer Neil Critchley zit dinsdag op de bank. En die stelt geen van de grote namen van The Reds op tegen Shrewsbury Town.

Op doel staat Caiomhín Kelleher en de defensie voor hem bestaat uit Neco Williams, Hoever, Van den Berg en Adam Lewis. Het middenveld tegen Shrewsbury Town wordt gevormd door Pedro Chirivella, Curtis Jones, Leighton Clarkson en Jake Cain en voorin staan Harvey Elliott en Liam Millar.

Hoever en Van den Berg kwamen dit seizoen allebei al eens in actie voor Liverpool. Hoever stond in de basis tijdens de League Cup-wedstrijden tegen MK Dons (0-2 zege) en Aston Villa (5-0 nederlaag), terwijl Van den Berg naast die duels ook nog meedeed tegen Arsenal (5-5 remise).

Hoever speelde in januari 2019 als invaller al eens mee in een FA Cup-wedstrijd, toen hij er vroeg in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in kwam voor Dejan Lovren. Van den Berg beleeft nu zijn vuurdoop in het illustere bekertoernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoever geniet bij Liverpool: 'Knuffels van Klopp zijn wel lekker'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Meer K. Hoever
Meer over K. Hoever
Meer S. van den Berg
Meer over S. van den Berg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.