Arteta bedankt leermeester: 'Zonder Guardiola had ik hier niet gestaan'

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta won zaterdag zijn eerste hoofdprijs als coach, ruim zes maanden nadat hij Manchester City en manager Pep Guardiola achter zich had gelaten. Arteta is het verleden niet vergeten na de winst op Chelsea.

Arteta bedankt leermeester: 'Zonder Guardiola had ik hier niet gestaan'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Arsenal versloeg Chelsea in de finale van de FA Cup met 2-1, na de wedstrijd benoemde Arteta hoe belangrijk zijn landgenoot Guardiola is geweest richting dit moment. 'Hij heeft een sleutelrol gespeeld in mijn ontwikkeling als coach, zonder hem zou ik hier niet staan', bekende de Spaanse coach van Arsenal, die sinds zaterdag de eerste is die de FA Cup won als speler én coach van Arsenal.

Arteta werd eind 2019 teruggehaald door Arsenal, waar hij tussen 2011 en 2016 ook al onder contract had gestaan als speler. In de competitie waren de prestaties van Arsenal wisselend, maar in het bekertoernooi had de club dus wel succes. De grote man in de finale was Pierre-Emerick Aubameyang, die met twee goals Arsenal naar het zilverwerk schoot.

'In de grote wedstrijden heb je grote momenten van grote spelers nodig. Hij deed het eerder al in de halve finale (Aubameyang nam de volledige productie tegen Manchester City, 2-0 winst, op zich, red.) en nu weer. Mensen twijfelden of hij het wel kon in de grote wedstrijden, maar dat heeft hij laten zien.'

Voor Arsenal is de bekerwinst meer dan alleen vulling voor de prijzenkast. De beker gaat immers vergezeld met een ticket voor de Europa League-groepsfase. Via de competitie hadden The Gunners geen Europees voetbal afgedwongen. 'Dit is het mooiste moment uit mijn carrière, omdat ik weet hoe zwaar we het hebben gehad', aldus Arteta. Arsenal eindigde het seizoen als de nummer acht van de Premier League, in het geval dat Chelsea de finale had gewonnen was het EL-ticket naar nummer zeven Wolverhampton Wanderers gegaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.