Mourinho roept op tot actie na doodsbedreigingen aan Mike Dean

Reacties

José Mourinho heeft dinsdag op zijn persconferentie scheidsrechter Mike Dean een hart onder de riem gestoken. De arbiter fluit aankomend weekend op eigen verzoek geen wedstrijd in de Premier League, nadat hijzelf en zijn familie met de dood werden bedreigd op social media.

Mourinho roept op tot actie na doodsbedreigingen aan Mike Dean
© Pro Shots

Dean gaf in de afgelopen week rode kaarten aan Southampton-verdediger Jan Bednarek en West Ham United-middenvelder Tomás Soucek. Allebei deze beslissingen waren onjuist en de rode kaarten werden dan ook kwijtgescholden. Dean werd na zijn fouten bedreigd op social media en zal nu in de aankomende Premier League-speelronde geen wedstrijd fluiten.

'Ik heb erg met Mike te doen', zei Tottenham Hotspur-coach Mourinho dinsdag. 'En ik heb ook erg te doen met Axel Tuanzebe (de verdediger van Manchester United die via social media racistisch bejegend werd, red.) en met alle Mike Deans en Axel Tuanzebes van deze wereld. Deze week gaat het om deze mannen, de volgende week gaat het weer over anderen. Er moet iets gebeuren.'

'Je hebt je professionele loopbaan, waarin je nu eenmaal fouten kan maken en waarop je beoordeeld wordt. Maar je hebt ook je privéleven. Die twee moeten wel uit elkaar gehouden worden', benadrukte Mourinho, die het in het verleden overigens regelmatig aan de stok kreeg met Dean. Woensdag neemt de coach het met zijn ploeg in het FA Cup-toernooi op tegen Everton.

Dean zal overigens ook in het nationale bekertoernooi in actie komen: hij fluit Leicester City - Brighton& Hove Albion, voordat hij zich even in de anonimiteit terugtrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.