Premier League geeft gehoor aan verzoek van bedreigde Mike Dean

Reacties

De Premier League heeft het verzoek van Mike Dean ingewilligd om komend weekend geen wedstrijd te hoeven fluiten. De Engelse scheidsrechter diende dat verzoek in nadat hijzelf en zijn familie met de dood werden bedreigd op social media.

Premier League geeft gehoor aan verzoek van bedreigde Mike Dean
© Pro Shots

Dean haalde zich de afgelopen week veel kritiek op de hals door omstreden rode kaarten te geven aan Southampton-verdediger Jan Bednarek en West Ham United-middenvelder Tomás Soucek. Beide rode kaarten, die werden uitgedeeld na het zien van videobeelden, werden daarna geseponeerd.

Dean zal woensdag nog wel fluiten tijdens het FA Cup-duel tussen Leicester City en Brighton & Hove Albion, maar heeft komend weekend geen wedstrijd gekregen in de Premier League. Ook collega Lee Mason, als VAR ook betrokken bij beide rode kaarten, fluit geen wedstrijd in de Premier League.

Directeur Richard Masters veroordeelde de bedreigingen. 'Er zijn geen excuses voor dat Mike Dean en zijn familie online zijn bedreigd, zelfs met de dood, door zijn werk als Premier League-official. Het is volledig onacceptabel. Wij steunen het dat Mike en zijn familie aangifte hebben gedaan bij de politie.'

Ook Soucek sprak zijn steun uit aan Dean, die hem note bene van het veld stuurde. 'Welke beslissingen ook worden genomen op het veld, die moeten op het veld blijven', zei de Tjsech op Twitter. 'Voor dit soort misbruik is geen plaats. Het is gebeurd, ik focus me op de rest van het seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.