Hoever en Van den Berg starten bij jongste Liverpool aller tijden

Reacties

Jürgen Klopp heeft besloten al zijn belangrijke spelers, die al in Qatar zijn om zich voor te bereiden om het WK voor clubs, rust te geven in het League Cup-duel met Aston Villa. Liverpool treedt daardoor aan met het jongste elftal uit de clubhistorie.

Hoever en Van den Berg starten bij jongste Liverpool aller tijden
© Pro Shots

Twee van die piepjonge spelers zijn Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg (foto). De jonge Nederlandse verdedigers hebben een basisplaats gekregen van Klopp. Hoever is de rechtsback, de afgelopen zomer van PEC Zwolle overgenomen Van den Berg staat in het hart van de defensie.

Met Pedro Chirivella stelt Klopp, die zelf ook ontbreekt omdat hij in Qatar is en op de bank wordt vervangen door Neil Critchley (trainer van Liverpool Onder-23), nog een speler op met een Eredivisie-verleden. De Spanjaard kwam eerder op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles en Willem II. Alle jongelingen samen vormen met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 186 dagen het jongste Liverpool ooit.

Ook het oude record werd overigens gevestigd onder leiding van Klopp. In januari 2017 stuurde hij een elftal het veld op van gemiddeld 21 jaar en 296 dagen oud. Van dat elftal spelen Trent Alexander-Arnold. Joe Gomez en Divock Origi nog altijd voor de Engelse grootmacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.