Arteta schaart Aubameyang in rijtje met Henry, Bergkamp en Wright

Reacties

Met zijn twee doelpunten in de gewonnen FA Cup-finale tegen Chelsea heeft Pierre-Emerick Aubameyang volgens Mikel Arteta bewezen dat de spits een echte Arsenal-legende kan worden. Arteta hoopt nu maar dat de clubleiding Aubameyang weet te overtuigen om zijn contract te verlengen.

Arteta schaart Aubameyang in rijtje met Henry, Bergkamp en Wright
© Pro Shots

De 31-jarige Aubameyang ligt nog tot volgend jaar zomer vast in het Emirates Stadium en zijn contractsituatie is nu al geruime tijd onderwerp van gesprek. Arsenal wil graag langer door met zijn aanvoerder, maar wat wil Aubameyang zelf? De doelpuntenmachine uit Gabon heeft aangegeven dat hij voor de prijzen wil spelen en weet dat Arsenal niet langer absolute top is.

Daar wil Arsenal onder Arteta en mét Aubameyang wel weer naartoe. Volgens de Daily Mirror worden de onderhandelingen over een verlenging van de samenwerking deze week opgestart en kan Aubameyang een driejarig contract tekenen, tegen een salaris van ruim 277.000 euro per week. De winst van de FA Cup betekent dat Arsenal komend seizoen in ieder geval Europees voetbal mag spelen, waardoor de club deze lucratieve aanbieding kan doen.

Arteta wacht gespannen af. 'We hebben altijd geweldige spitsen gehad bij deze club en Auba verdient het om genoemd te worden bij de grote namen', schaarde de coach zijn captain in het rijtje met spelers als Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Ian Wright. 'Hopelijk kunnen we hem hier nog lang houden. Scoren is het moeilijkste in voetbal, maar hij laat het er gemakkelijk uitzien.'

Met een nieuw contract voor Aubameyang zou Arteta verder kunnen bouwen. 'Ik heb mijn plannen en mijn visie gepresenteerd aan de clubleiding en samen gaan we proberen om deze club in een zo sterk mogelijke positie te brengen', zei de Spanjaard. 'Ik weet hoe belangrijk het was om Europees voetbal te halen. Dit was een must voor de club, het geeft ons de kans om in de toekomst door te pakken. Ik ben dus heel blij met de FA Cup én het ticket voor de Europa League.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.