Klopp houdt voet bij stuk en volgt duel op uitverkocht Anfield via laptop

Reacties

Het is hem op veel kritiek komen te staan, maar Jürgen Klopp komt niet terug op zijn beslissing om de FA Cup-wedstrijd van Liverpool tegen Shrewsbury Town te laten schieten. Neil Critchley, coach van Liverpool Onder-23, heeft het dinsdag op een uitverkocht Anfield voor het zeggen.

Klopp houdt voet bij stuk en volgt duel op uitverkocht Anfield via laptop
© Pro Shots

Liverpool heeft al zijn tickets voor de replay tegen Shrewsbury Town, de nummer zestien van de League One, weten te verkopen. De supporters die naar Anfield komen, zullen geen spelers van het eerste elftal in actie zien. Liverpool speelde dit seizoen al veertig officiële wedstrijden en Klopp is van mening dat de mid-season break voor zijn groep gerespecteerd moet worden.

De ongeslagen koploper van de Premier League kwam in de eerdere ontmoeting met Shrewsbury Town niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waardoor een tweede wedstrijd noodzakelijk is. Klopp liet direct na de remise al weten dat hij en zijn spelers dit duel zouden laten schieten. 'Het zullen de kinderen zijn die deze wedstrijd moeten spelen', maakte de oefenmeester duidelijk.

De 'FA Cup-boycot' van Klopp resulteerde in felle kritiek, maar de Duitser krabbelde niet terug. 'Als we reageren zoals we altijd doen, met 'we regelen wel wat, we vinden wel een oplossing', dan verandert er nooit wat', zei Klopp. 'Ik denk dat iedereen in de voetballerij het erover eens is dat er iets moet veranderen in het speelschema en mensen moeten zich dan ook uitspreken.'

Nu de wedstrijddag is aangebroken, is duidelijk dat Klopp voet bij stuk houdt en tegen Shrewsbury Town niet op de bank zal zitten. Liverpool heeft geregeld dat de coach de wedstrijd via een speciale stream op zijn laptop kan volgen. Klopp deed dit al eerder toen hij in december met Liverpool in Qatar zat voor het WK voor clubs, en het B-team in het League Cup-toernooi tegen Aston Villa speelde. Ook bij deze wedstrijd stond Critchley als eindverantwoordelijke langs de lijn.

In dit duel stond Liverpool bij rust al op een 4-0 achterstand. 'Toch hadden we het gevoel dat we goed speelden', zegt Critchley tegen The Guardian. 'Door de tussenstand ga je dan toch aan jezelf twijfelen. Moet je niet iets veranderen? Maar toen kreeg ik een berichtje van Klopp, die zei dat we op deze manier door moesten gaan en dat het uitstekend ging. Dat berichtje maakte een einde aan alle twijfel.' Een comeback zat er na rust niet in voor de Liverpool-kids, die met 5-0 ten onder gingen.

Dinsdag mogen de Liverpool-talenten het opnieuw laten zien, nu in het FA Cup-toernooi. 'Ik weet dat er veel gesproken wordt over deze wedstrijd, maar er is duidelijkheid over de beslissing van de manager en iedereen bij de club steunt hem volledig', maakte Critchley duidelijk. 'We staan allemaal achter hem, want hij verdient deze rustperiode.'

Liverpool
Liverpool
1 - 0
Shrewsbury Town
Shrewsbury Town
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.