Klopp boycot FA Cup-replay: 'De kinderen moeten het doen'

Reacties

Liverpool moet op herhaling in de strijd om de FA Cup. Manager Jürgen Klopp kondigde aan dat dat tweede duel met Shrewsbury Town niet aan hem en zijn ploeg besteed is.

Klopp boycot FA Cup-replay: 'De kinderen moeten het doen'
© Pro Shots

Liverpool, dat zondag aantrad met mix van jeugdspelers en bekende namen, gaf zondag een veilig ogende voorsprong uit handen. De twee goals van Jason Cummings leverden Shrewsbury Town een replay op in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

In die ontmoeting zal de nummer zestien van de League One geen van de bekende gezichten van The Reds tegenover zich krijgen. Ook Klopp zal zich dan niet laten zien, zo vertelde hij na afloop.

'Ik heb de jongens twee weken geleden gezegd dat ze een winterstop zullen hebben', vertelde Klopp over de belofte die hij wil houden. Begin februari biedt een periode van twee weken zonder wedstrijden, los van de FA Cup-replay, uitkomst. 'Wij zullen er niet zijn, het zullen de kinderen zijn die die wedstrijd gaan spelen. Ik weet dat het geen populaire stap is maar zo zie ik het.'

Klopp laat de eer aan Neil Critchley, de coach van de beloftes. De Duitser is niet van plan iemand van de A-selectie te laten meedoen. Die hebben immers recht op hun welverdiende vrije dagen. De jeugd van Liverpool moet dus de eer van The Reds in het FA Cup-toernooi hooghouden.

Onvrede over replays
Klopp staat niet alleen in zijn onvrede over de replays. Zaterdag lieten Ralph Hasenhüttl en José Mourinho weten het liefst te zien dat die extra duels na remises worden afgeschaft vanwege het toch al drukke wedstrijdprogramma in Engeland. De managers van respectievelijk Southampton en Tottenham Hotspur kwamen tot die conclusie na het gelijkspel van hun ploegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.