Shrewsbury zorgt ondanks curieuze eigen goal voor sensatie tegen Liverpool

Reacties

Liverpool moet op herhaling in de vierde ronde van de strijd om de FA Cup. Jason Cummings (foto boven) kende een droominvalbeurt en poetste juist na een curieuze eigen goal van ploeggenoot Donald Love een 0-2 achterstand weg.

Shrewsbury zorgt ondanks curieuze eigen goal voor sensatie tegen Liverpool
© Pro Shots
Shrewsbury Town
Shrewsbury Town
2 - 2
Liverpool
Liverpool

In het uitduel had Liverpool-manager Jürgen Klopp gekozen voor een mix van jonge spelers, aangevuld met enkele bekendere namen als Joël Matip, Dejan Lovren, Fabinho, Divock Origi en Takuma Minamino.

Toch was het een jongeling die Liverpool op 0-1 zette. De achttienjarige Curtis Jones, die in de vorige ronde in de Merseyside-derby al de schijnwerpers haalde door een schitterende goal, werd weggestuurd door Pedro Chirivella. De steekbal van de voormalige speler van Go Ahead Eagles en Willem II werd op waarde geschat door de nog altijd maar achttienjarige Jones, die in de afronding uiterst koel bleef.

In de periode na de 0-1 werd duidelijk dat Liverpool, dat zonder Nederlanders aantrad, niets cadeau zou krijgen zondag. Het balbezit was weliswaar voor de formatie van Klopp, maar de thuisploeg kreeg enkele fraaie kansen. Voor rust was een van die grote mogelijkheden niet besteed aan Shaun Walley. Hij faalde oog in oog met doelman Adrian.

Direct na rust leek het pleit beslecht. Na 28 seconden liep Donald Love de bal op onbegrijpelijke wijze in zijn eigen doel, waarmee hij voor verbazing bij zijn eigen aanhang zorgde (zie video).

De eigen goal van Donald Love in de maak.
© Pro Shots
De eigen goal van Donald Love in de maak.

Na die rare goal toonde de nummer zestien van de League One (derde niveau) veerkracht. Terwijl Cummings bij zijn entree, hij verving Callum Lang, nog niet bepaald hartelijk werd begroet was dat vijf minuten daarna wel anders. Hij schoot zijn strafschop raak. Yasser Larouci had Josh Laurent ten val gebracht, al had een VAR er mogelijk anders over geoordeeld. De overtreding leek buiten het zestienmetergebied, maar omdat er geen videoarbitrage aanwezig was mocht Cummings toch aanleggen. Voor rust had Liverpool ook al aanspraak gemaakt op een penalty, maar ook toen was er geen VAR om de arbitrage te ondersteunen.

Nog was het met het feest niet gedaan voor de 24-jarige Schot, want Cummings maakte een kwartier voor tijd ook de 2-2. Hij glipte knap langs Lovren en bleef ijzig koel in de afronding. Liverpool zette daarna met invallers Alex Oxlade-Chamerlain, Mohamed Salah en Roberto Firmino nog wel aan, maar kon niet meer voorkomen dat Shrewsbury voor een replay mag afreizen naar Anfield.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Shrewsbury Town
Meer over Shrewsbury Town
Meer D. Love
Meer over D. Love
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.