Hoofdrol vertolkende Struijk kritisch op Leeds

Pascal Struijk werd woensdagavond de reddende engel van Leeds United, waarop hij desalniettemin kritisch was. De Nederlander was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt tegen Shrewsbury Town in de League Cup, maar zag zijn ploeg vooral worstelen.

Leeds United
2 - 1
Shrewsbury Town

Het vorig seizoen uit de Premier League gedegradeerde Leeds United kende zondag een valse start in de eigen competitie. De ploeg van Daniel Farke speelde gelijk tegen Cardiff City en ook tegen Shrewsbury ging het uitermate moeizaam. Invaller Struijk maakte de beslissende 2-1, waardoor een blamage werd afgewend. 'Het was heel belangrijk voor ons om door te gaan in dit bekertoernooi, dus ik ben heel blij', vertelde Struijk na afloop aan de clubkanalen.

Toch was Struijk niet tevreden over de manier waarop hij en zijn ploeggenoten voor de dag kwamen. 'De eerste helft hadden we het lastig. We speelden geen goede wedstrijd. Net als afgelopen weekend, waar we twee domme doelpunten weggaven, controleerden we de wedstrijd, maar scoorde de tegenstander uit het niets. In de tweede helft kregen we iets meer controle en vielen de doelpunten.'

Struijk hoopt dat het snel beter gaat draaien bij Leeds en heeft daar ook vertrouwen in. 'Het is jammer dat we ons dit voor de tweede keer hebben aangedaan, maar het voelde ook goed om het om te draaien. We komen steeds dichter bij de manier waarop onze trainer wil spelen. We zijn dominant, maar moeten nog iets meer geduld hebben.'