Jongste Liverpool ooit flikt het in veelbesproken FA Cup-duel

Reacties

Liverpool is dinsdagavond doorgedrongen tot de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi. Zonder grote namen en zonder manager Jürgen Klopp slaagde het piepjonge Liverpool erin Shrewsbury Town van zich af te schudden.

Jongste Liverpool ooit flikt het in veelbesproken FA Cup-duel
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Shrewsbury Town
Shrewsbury Town

De wedstrijd tussen Liverpool en Shrewsbury had nogal wat voeten in de aarde. Klopp had gehoopt het bekerduel in de eerste ontmoeting al te beslissen, maar omdat het toen in 2-2 eindigde zou er hoe dan ook een replay komen. Klopp liet meteen weten dat hij die aan zich voorbij zou laten gaan en dat de jeugdspelers op zouden draven voor de tweede ontmoeting.

Zo geschiedde dinsdag ook. Onder-23 trainer Neil Critchley nam plaats op de bank en ruimde plek in voor onder meer Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever. Zij maakten deel uit van het jongste Liverpool-elftal aller tijden in een officiële wedstrijd. Met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 102 dagen was dit elftal bij de aftrap zelfs nog jonger dan de ploeg die in december kansloos verloor van Aston Villa in het League Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Nederlandse centrale duo Hoever-Van den Berg had voor rust niet veel werk van de voorhoede van Shrewsbury Town, dat uitkomt in de League One en daar momenteel de zestiende plaats bezet. De betere kansen waren voor The Reds. Curtis Jones, met negentien jaar en vijf dagen de jongste aanvoerder ooit voor Liverpool, mikte een vrije trap in de handen van de doelman en verdediger Adam Lewis schoot van afstand naast. Datzelfde gebeurde Neco Williams even later.

In de tweede helft duurde het een kwartier voor Shrewsbury de wedstrijd dacht open te breken. Shaun Whalley scoorde, maar deed dat in buitenspelpositie en zag de VAR ingrijpen. Een kwartier later was het aan de overkant raak: Liverpool-back Williams verstuurde een lange bal naar voren en naamgenoot Ro-Shaun Williams zette er ongelukkig het hoofd tegen, waarmee hij zijn eigen doelman passeerde.

Aan dat ene doelpunt hadden de jonkies van Liverpool genoeg. Manager Critchley kon het zich zelfs permitteren om de net aangetrokken Joe Hardy te laten debuteren. De spits werd in januari speciaal gehaald voor de Onder-23 ploeg en komt uit de regio, hetgeen hem al meteen een voorsprong gaf bij de fans. Acht minuten voor tijd mocht hij Liam Millar aflossen.

Volgende maand staat Liverpool oog in oog met Chelsea in de vijfde ronde van het bekertoernooi. Veertien jaar geleden won de club de FA Cup voor het laatst. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.