Klopp kan niks met The Inevitables': 'Dat is een sh*tvraag'

Reacties

Jürgen Klopp ergert zich aan de journalisten die maar blijven herhalen dat Liverpool al zeker is van de landstitel. De coach hoopt dat zijn spelers de concentratie kunnen behouden.

Klopp kan niks met The Inevitables': 'Dat is een sh*tvraag'
© Pro Shots

Liverpool won donderdagavond met 1-2 van Wolverhampton Wanderers en heeft in de eerste 23 speelronden maar twee punten laten liggen. The Reds hebben een voorsprong van zestien punten op achtervolger Manchester City, dat bovendien al een wedstrijd meer gespeeld heeft, en dus is iedereen het in Engeland er wel over eens: de titelrace is beslist.

Verslaggevers blijven maar proberen om Klopp te verleiden dit te bevestigen. De coach reageerde met een diepe zucht toen hij vrijdag de vraag kreeg wat hij van de bijnaam the Inevitables dacht. 'Al voordat je die vraag stelde, wist je dat het een sh*tvraag was', bromde Klopp. 'En toch stel je 'm. Ik heb nog nooit van die term gehoord, heb geen idee wat het betekent. Bedoelen jullie dat het onvermijdelijk is dat we kampioen worden? Ach, dat interesseert me niks.'

'Hoe ik ernaar kijk zijn we theoretisch gezien nog niet eens zeker van Champions League-deelname volgend seizoen', vervolgde Klopp. 'Het enige dat wij kunnen doen is ons richten op de volgende wedstrijd. Nu is dat uit bij Shrewsbury, in het FA Cup-toernooi. Wat jullie ook over ons zeggen, het interesseert me niet. Als het positief is, bedankt, als het negatief is, ook goed. Ik kan de situatie niet veranderen. Maar ik heb nooit gehoord van iets dat beslist is voordat het ook echt beslist is.'

Liverpool speelt zondag tegen Shrewsbury Town, dat zestiende staat in de League One. De verwachting is dat Klopp voor dit uitduel heel wat basisspelers rust zal gaan geven. Na de bekerwedstrijd speelt Liverpool in de competitie tegen West Ham United en Southampton, voordat de ongeslagen koploper van de Premier League een rustperiode van twee weken zonder wedstrijd heeft.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.