Liverpool is té goed: Guardiola gooit de handdoek

Reacties

Met een achterstand van zestien punten én een wedstrijd meer gespeeld trekt Manchester City-manager Pep Guardiola zijn conclusies in de titelstrijd met Liverpool. Die is gestreden, volgens de Spaanse coach.

Liverpool is té goed: Guardiola gooit de handdoek
© Pro Shots

Vorig seizoen presteerden beide teams fenomenaal in de Premier League, zowel Liverpool als Man City eindigde het seizoen met bijna honderd punten. Toen was het Man City dat met 98 punten aan het langste eind trok, dit seizoen kan de ploeg van Guardiola niet mee met Liverpool.

'Het is duidelijk dat Liverpool kampioen van de Premier League wordt', geeft de manager van de rivaal toe. 'Maar ze zouden ook kampioen van Spanje, Italië en Duitsland worden. Dat is zo als je na 23 wedstrijden 22 keer hebt gewonnen en een keer gelijk hebt gespeeld.'

Guardiola vindt dat Man City helemaal geen slecht seizoen draait, maar Liverpool is gewoon té goed. 'In Spanje zouden we met ons puntenaantal meedraaien in de top, ook in Duitsland en Italië. Maar Liverpool is gewoon fantastisch en fenomenaal dit seizoen, overweldigend zelfs. Dat moeten we accepteren.'

Voor Man City valt er buiten de competitie om nog genoeg te winnen dit seizoen. De club is nog actief in het League Cup-toernooi (halve finale tegen Manchester United), strijd om de FA Cup (vierde ronde tegen Fulham) en Champions League (achtste finale tegen Real Madrid).

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Man City 2020: 'De beste spelers kopen om Liverpool-geweld bij te houden'
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.