Shrewsbury Town loopt tonnen aan inkomsten mis na FA Cup-boycot Klopp

Reacties

Shrewsbury Town-coach Sam Ricketts heeft begrip voor de beslissing van Liverpool-coach Jürgen Klopp om zijn selectiespelers rust te gunnen voor de bekerwedstrijd van dinsdagavond, maar baalt er wel behoorlijk van. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de manager en zijn spelers zich graag willen meten met sterren als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Sadio Mané.

Shrewsbury Town loopt tonnen aan inkomsten mis na FA Cup-boycot Klopp
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Shrewsbury Town
Shrewsbury Town

Shrewsbury Town, de nummer zestien van de League One, hield de ongeslagen Premier League-koploper Liverpool in eigen huis op een 2-2 gelijkspel en dwong daarmee een replay op Anfield af. Dat was niet alleen sportief gezien, maar zeker ook financieel gezien een groot succes voor de bescheiden club uit het westen van Engeland. De beslissing van Klopp om de wedstrijd te laten afwerken door de talenten van Liverpool, raakt Shrewsbury echter in de portemonnee.

Anfield zal dinsdagavond weliswaar vol zitten voor de bekerwedstrijd, en de inkomsten uit de kaartverkoop zullen eerlijk verdeeld worden: de kaartjes gingen na het statement van Klopp voor flink verlaagde prijzen over de toonbank. Volwassenen konden voor vijftien pond een ticket kopen, kinderen gaan al voor één pond naar binnen. En nu de sterren van Liverpool niet in actie komen, zal de bekerwedstrijd ook niet meer live uitgezonden worden. Hierdoor loopt Shrewsbury ook een flink bedrag aan uitzendrechten mis.

Volgens Ricketts ziet Shrewsbury al met al zo'n 500.000 pond, omgerekend ongeveer 588.000 euro, als sneeuw voor de zon verdwijnen. 'Dat is natuurlijk een enorm bedrag voor een club die zelfvoorzienend is', baalde de hoofdtrainer. 'Normaal gesproken hou je aan een uitwedstrijd tegen Liverpool in het FA Cup-toernooi zo'n 600.000 pond over; nu is dat zo'n 100.000 pond.'

'Bij ons telt iedere penny', vervolgde Ricketts. 'Dus het grote gemis aan inkomsten is voor ons de grootste teleurstelling. We hadden met het extra geld onze velden kunnen verbeteren, of misschien een extra speler kunnen aantrekken. Maar ik heb na onze eerste wedstrijd een halfuur met Jürgen gesproken en hij heeft mij uitgelegd waarom hij deze wedstrijd wilde laten schieten. Ik begrijp het helemaal. Als er een winterstop aan je beloofd is, dan verdien je ook een winterstop.'

Net als zijn spelers laat ook Klopp de wedstrijd tegen Shrewsbury schieten. Neil Critchley, de coach van Liverpool Onder-23, zal op Anfield als eindverantwoordelijke langs de kant staan. De kans is groot dat Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever speelminuten zullen gaan maken bij Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Meer Shrewsbury Town
Meer over Shrewsbury Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.