Levchenko verbijsterd over Jans-soap: 'Voor mij is het simpelweg onmogelijk'

Reacties

Evgeniy Levchenko kan niet geloven dat Ron Jans en FC Cincinnati dinsdag uit elkaar zijn gegaan. De trainer was pas sinds vorig jaar zomer werkzaam bij de Amerikaanse club, maar vertrok nadat zich een racistisch incident had voltrokken binnen de club.

Levchenko verbijsterd over Jans-soap: 'Voor mij is het simpelweg onmogelijk'
© Pro Shots

Naar eigen zeggen zong Jans mee met een liedje waarin het woord nigger voorkwam. Een speler nam hem later terzijde om te zeggen dat dat ongepast was en hij dat woord absoluut niet kon gebruiken. Tegelijk werd een onderzoek ingesteld. Hangende dat onderzoek hield Jans dinsdag de eer aan zichzelf en vertrok hij bij de club.

Levchenko volgde alle gebeurtenissen op afstand. De oud-middenvelder werkte jarenlang met Jans samen bij FC Groningen en kent hem goed. Zijn tijd onder de trainer typeert hij als 'uitermate plezierig en open'. Levchenko was één van de spelers met een andere nationaliteit en met een andere achtergrond.

'Ron bleek enorm geïnteresseerd in verschillende culturen en achtergronden en was zeer betrokken bij alle spelers. Voor mij is het dus simpelweg onmogelijk om te geloven dat Ron Jans racistisch zou zijn. Dat is hij niet! Ik ben dan ook echt geschokt door het statement van onze Amerikaanse collega's van de MLS Players' Association, dat hem ongelooflijk beschadigt.'

'Dat de club hem in deze situatie keihard laat vallen, zegt helaas veel over de daar verantwoorde mensen', stelt Levchenko. De spelersvakbond (MLSPA) claimde woensdag dat het racisme-incident waar Jans bij betrokken was helemaal niets te maken had met meezingen. De MLSPA zei dat het publiek gemanipuleerd wordt met valse verklaringen vanuit de media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati
Meer MLS
Meer over MLS
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.