Jans stapt per direct op bij Cincinnati na racisme-incident

Ron Jans is opgestapt als trainer van FC Cincinnati. Dat heeft de Nederlandse trainer maandagavond laat bekendgemaakt (Amerikaanse tijd) aan de MLS-club.

Jans stapt per direct op bij Cincinnati na racisme-incident
© Pro Shots

Jans zette vorige week vrijdag al een stap opzij, nadat er een onderzoek was opgestart naar aanleiding van een racistisch incident. De 61-jarige Zwollenaar had het woord nigger gebruikt terwijl hij in de kleedkamer meezong met een liedje dat op dat moment te horen was.

Voorzitter Jeff Berding vertelt op de clubwebsite dat Jans de uitkomst van het onderzoek niet wilde afwachten. 'Ron heeft zijn ontslag aangeboden en we waren het met elkaar eens dat dit het beste was om te doen voor iedereen die betrokken is bij de club', laat Berding in een eerste reactie weten.

'We vinden de cultuur binnen onze club heel belangrijk, te beginnen in onze kleedkamer', vervolgt Berding. 'Elk persoon bij FC Cincinnati moet waardering, respect en vertrouwen voelen. Raciale en culturele diversiteit zijn een belangrijk onderdeel van wat voetbal zo'n speciale sport maakt.'

Cincinnati meldt op de clubwebsite dat Yoann Damet voorlopig als interim-trainer fungeert en dat algemeen directeur Gerard Nijkamp op zoek gaat naar een nieuwe trainer. De Nederlander haalde onlangs nog Locadia naar de club. Ook Siem de Jong is op weg naar Cincinnati.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen