Breken met Jans was enige optie voor Cincinnati

De positie van Ron Jans bij FC Cincinnati was simpelweg onhoudbaar geworden, zo vertelde voorzitter Jeff Berding dinsdag tijdens een persconferentie.

Breken met Jans was enige optie voor Cincinnati
© Pro Shots

De Major League Soccer-club en Jans gingen eerder op de dag uit elkaar, volgens de eerste berichten omdat Jans tijdens het zingen van een liedje in de kleedkamer het woord nigger zou hebben gebruikt.

De spelersvakbond MLS Players Association (MLSPA) stelde in een verklaring dat dit verhaal niet klopt. 'We zijn ongelooflijk teleurgesteld in deze pogingen om het publiek te manipuleren met valse verklaringen en het strategisch lekken naar de pers', schreef de organisatie.

Volgens Berding ging het om het volledige plaatje. Breken met Jans was de enige optie na een intern onderzoek, dat onder meer bestond uit vertrouwelijke gesprekken met spelers. 'Het totale beeld dat is ontstaan is onacceptabel. Toen er bepaalde zaken aan het licht waren gekomen, diende Ron zijn ontslag in. We waren het er allemaal over eens dat dit het beste is in het belang van de club.' Berding ging verder niet in op details.

Ook directeur Gerard Nijkamp schoof aan bij de persconferentie. Hij schaarde zich achter het statement van de club. 'In Nederland kent Jans zijn publiek, hij is heel open en eerlijk. De context is heel anders dan in Nederland.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen