Kritische Scholes en Ferdinand bespreken oplossing voor 'dagdromer' Pogba

Reacties

Paul Pogba kan dit seizoen bij Manchester United nog niet zijn stempel drukken op het spel van de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. De manier waarop de Fransman zich deze jaargang laat zien wekt de nodige ergernis op bij voormalig Manchester United-middenvelder Paul Scholes.

Kritische Scholes en Ferdinand bespreken oplossing voor 'dagdromer' Pogba
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
2 - 2
Manchester United
Manchester United

Met Pogba in de basis speelde Manchester United met pijn en moeite gelijk tegen Atalanta Bergamo. De Engelsen vertrokken met een punt uit Italië dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo. Pogba werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald door Solskjaer en werd vervangen door Nemanja Matic. De wissel kwam voor Rio Ferdinand en Scholes niet onverwacht.

In de studio van BT Sport analyseerden de twee oud-spelers van United de wedstrijd tegen Atalanta en ze waren behoorlijk kritisch op Pogba. 'Hij heeft echt iemand nodig die hem op zijn huid zit. Ervaren mannen die hij respecteert', zei Scholes. 'Hoe oud is hij? 28? Pogba is ervaren, maar ook iemand die op zijn 35ste dezelfde domme dingen doet, zoals de bal onder de voet houden en de mensen laten zien hoe sterk hij en technisch vaardig hij is. Pogba moet aan zijn concentratie werken. Hij staat regelmatig te dagdromen.'

Mentor gezocht
Scholes hoopt de Pogba, die onlangs ook in opspraak kwam door zijn snelle rode kaart als invaller tegen Liverpool, uit zijn periode bij Juventus (2012-2016) terug te gaan zien bij United. 'Hij was in die tijd briljant en dat was ook de reden waarom United hem heeft teruggehaald. Hij had mannen met veel ervaring om zich heen: Pirlo, Chiellini, Bonucci, Buffon, een trainer die hem echt op zijn huid zat. Blijkbaar heeft Pogba die behandeling nodig', aldus Scholes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ferdinand denkt dat één teamgenoot bij United het in zich heeft om Pogba bij de hand te nemen. 'Ik kan niemand anders dan Cristiano bedenken om Paul even beet te pakken en hem de waarheid te zeggen. In onze tijd zouden die gesprekken al zijn gevoerd in de kleedkamer. Misschien is het een generatiekwestie en is dat nu anders', aldus Ferdinand.

Gemis Varane
Een fikse tegenvaller voor United bij de ontsnapping in Bergamo was het uitvallen van Raphaël Varane, die voor de rust naar de kant ging met een hamstringblessure. De Fransman maakte afgelopen zaterdag tegen Tottenham Hotspur zijn rentree na een blessureperiode. Het is niet duidelijk of Varane zaterdag in actie kan komen in de derby tegen Manchester City, dat woensdagavond eerst nog in actie komt tegen Club Brugge.

De mogelijke absentie van Varane betekent geen goed nieuws voor Solskjaer, die met United de meeste tegendoelpunten (15) heeft in de huidige topacht van de Premier League. Ook in de Champions League weet United al lange tijd het doel niet meer schoon te houden. In de laatste veertien wedstrijden in het miljardenbal was er slechts één clean sheet voor de Engelsen: in oktober 2020 tegen RB Leipzig (5-0).

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
3
2
1
11-8
+3
11
2
Villarreal
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Atalanta Bergamo
6
1
3
2
12-13
-1
6
4
BSC Young Boys
6
1
2
3
7-12
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.