Klaiber: emotioneel door vertrek bij Utrecht, uitspraak over Ajax 'niet slim'

Reacties

Ooit zei Sean Klaiber dat je het als speler van FC Utrecht niet kan maken om over te stappen naar Ajax. Nu de 26-jarige rechtsback daadwerkelijk een transfer maakt naar Amsterdam, erkent hij dat het niet zo slim was om dat te zeggen. Maar het tekent wel zijn liefde voor de club uit de Domstad.

Klaiber: emotioneel door vertrek bij Utrecht, uitspraak over Ajax 'niet slim'
© Pro Shots

Want tijdens zijn afscheidsinterview op het clubkanaal van Utrecht kan Klaiber zijn emoties maar moeilijk de baas. De voormalig jeugdinternational speelde sinds 2007 voor de Domstedelingen, eerst als jeugdspeler en later ook als lid van de A-selectie. In totaal speelde hij dus dertien jaar bij de club, een korte uitstap naar FC Dordrecht uitgezonderd. En dat maakte het afscheid nemen moeilijk.

Het voelt voor hem raar om Utrecht te verlaten. 'Natuurlijk. Dit zou mijn veertiende seizoen worden bij Utrecht', zegt Klaiber, die zijn vertrek vergelijkt met het verlaten van het ouderlijk huis om bijvoorbeeld samen te gaan wonen. 'Dan mis je je ouders misschien ook. Zo voelt het voor mij nu. Ik heb hier dertien jaar gezeten. Maar het is voor mij zo goed geweest', zegt hij met een brok in zijn keel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op andere momenten in het interview staan de tranen in de ogen bij Klaiber, die sinds zijn debuut in het seizoen 2013/14 in totaal 153 officiële duels speelde en mooie momenten beleefde in De Galgenwaard. Ooit zei hij dat je als speler van Utrecht niet naar Ajax kan gaan. Het was destijds tekenend voor zijn band met de club uit de Domstad, maar die uitspraak achtervolgde hem nu.

Klaiber stelde op het clubkanaal van Ajax dat de zaken inmiddels anders liggen. 'Twee jaar geleden zei ik dat, dat kwam toen in de adrenaline na de wedstrijd en door de rivaliteit tussen beide clubs. Op dat moment zei ik dat, maar het is natuurlijk nooit slim om dat te zeggen in de media. Ik denk dat ik het daarbij moet laten en op het veld moet laten zien wat ik voor waarde kan hebben voor Ajax.'

Klaiber hoopt in Amsterdam onder de hoede van zijn oude trainer Erik ten Hag, onder wie hij tweeënhalf jaar speelde bij Utrecht, prijzen te gaan pakken en natuurlijk ook wedstrijden te gaan spelen. Helemaal nieuw is Ajax niet voor hem. In 2006 speelde hij namelijk een jaar in de D-jeugd van de Amsterdammers, voordat in 2007 uiteindelijk bij Utrecht terechtkwam. Nu is de cirkel dus in zekere zin rond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had toen een heel andere positie, ik was nog aanvaller', herinnert Klaiber zich. 'Het was heel speciaal voor mij en mijn ouders. Het was natuurlijk mijn droom om voor het eerste van Ajax te spelen. Die mislukte en dan ga je verder. Nu ik hier ben, maakt dat de cirkel wel rond', aldus de aanwinst, die aangaf dat Ten Hag een belangrijke rol speelde in zijn keuze.

Klaiber? 'Zoals Clown Bassie zei: ik snap het wel, maar ik begrijp het niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Klaiber
Meer over S. Klaiber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.