Juventus blaast in Milaan titelhoop nieuw leven in

Reacties

Juventus heeft zich op het goede moment opgericht door de belangrijke topper tegen AC Milan te winnen. Dankzij twee goals van Federico Chiesa rekende de ploeg van Andrea Pirlo af met de concurrent die het dit seizoen zo goed doet in de Serie A.

Juventus blaast in Milaan titelhoop nieuw leven in
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 3
Juventus
Juventus

In de wetenschap dat stadsrivaal Internazionale eerder op de dag een uitglijder had gemaakt in de strijd om de koppositie begon Milan aan de topper tegen Juve. Voor het eerst in jaren waren de rollen weer eens omgedraaid: I Rossoneri als koploper, terwijl De Oude Dame onder leiding van de onervaren Pirlo niet meer zo onaantastbaar is.

Wat ontbrak aan het op papier mooie affiche waren onder meer een gevuld San Siro en natuurlijk good old Zlatan Ibrahimovic (geblesseerd). Aan beide kanten ontbraken meerdere spelers als gevolg van het coronavirus en even leek het duel daardoor zelfs afgelast te worden. Blikvanger aan de kant van Juve, Cristiano Ronaldo, was wel van de partij en wist dat er simpelweg gewonnen moest worden om in de race te blijven voor de titel.

Het was echter niet de Portugees die zijn ploeg op de goede weg hielp, maar Chiesa. De 23-jarige flankspeler was het jaar tegen Udinese prima begonnen en gaf dat goede optreden een vervolg door na een fraai hakje van Paulo Dybala af te ronden: 0-1. Het was alweer zijn tweede doelpunt van het jaar 2021, maar toch zocht de Italiaan niet met een goed gevoel de kleedkamer op. Voor rust was het namelijk Davide Calabria die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chiesa liet zich daar echter niet van door de wijs brengen, want in de tweede helft nam hij zijn ploeg na een uur opnieuw bij de hand. Nadat Milan goed aan de tweede helft was begonnen, zette Chiesa zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong, dit keer met een schot in de verre hoek na naar binnen te zijn gekapt. Milan moest op jacht naar de gelijkmaker, maar het slotoffensief werd verstoord door een andere jongeling. Weston McKennie (22) was een kwartier voor tijd alert na een uitstekende actie van Dejan Kulusevski en schoot Juve zo naar een broodnodige zege. Matthijs de Ligt maakte de negentig minuten vol bij de bezoekers en speelde sterk.

Juve doet met de zege goede zaken in het spoor van de koploper en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Milan blijft weliswaar koploper, maar zal de wonden moeten likken na de eerste competitienederlaag van het seizoen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.