Inter legt rode loper uit voor AC Milan na uitglijder tegen Sampdoria

Reacties

Internazionale heeft zich woensdag lelijk in de vingers gesneden in de Serie A. De formatie uit Milaan liet op bezoek bij Sampdoria een kans liggen om in ieder geval voor even de koppositie over te nemen. AS Roma, Atalanta Bergamo en Lazio deden wel goede zaken.

Inter legt rode loper uit voor AC Milan na uitglijder tegen Sampdoria
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
2 - 1
Internazionale
Internazionale

In de wetenschap dat koploper AC Milan later op de woensdag de kraker zou spelen tegen Juventus was er voor Inter een gouden kans om over de stadgenoot heen te wippen op de ranglijst. Dan moest er wel gewonnen worden van Sampdoria en moest Milan punten verspelen tegen Juventus. Het ging voor Inter echter al verrassend mis bij de eigen wedstrijd. Dat begon bij Alexis Sánchez, die na een handsbal van Sampdoria - en met dank aan de VAR - mocht aanleggen vanaf elf meter, maar stuitte op doelman Emil Audero. In de rebound schoot Ashley Young tegen de paal.

Inter liet het zo na om een cadeautje uit te pakken en betaalde daar een dure rekening voor. Halverwege de eerste helft kreeg Sampdoria na inmenging van de VAR namelijk een strafschop na hands van Nicolò Barella. Antonio Candreva, door Inter verhuurd aan Sampdoria, was wel succesvol vanaf elf meter: 1-0. Een kwartier later werd de schade nog groter voor de bezoekers. Mikkel Damsgaard had prachtig voorbereidend werk in huis en zette de defensie van Inter te kijk. Zijn voorzet op Keita Baldé was op maat en de aanvaller tikte binnen voor 2-0.

Na een uur bracht trainer Antonio Conte grof geschut in de ploeg met Romelu Lukaku, die Roberto Gagliardini verving. Het was echter niet de spits, maar Stefan de Vrij die de spanning terug bracht. Uit een corner van Marcelo Brozovic kopte de Nederlandse verdediger raak. Daarna mocht ook Christian Eriksen opdraven als vervanger van Sánchez, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Inter. Zo leed de ploeg van Conte duur puntenverlies in Genua.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Crotone
Crotone
1 - 3
AS Roma
AS Roma

AS Roma had met Rick Karsdorp in de basis weinig moeite met hekkensluiter Crotone en hield zo zicht op Milan en Inter. Borya Mayoral liet als basisspeler eindelijk weer van zich spreken en tekende voor de 0-1 en 0-2. Henrikh Mkhitaryan gaf de assist bij de eerste goal en tekende nog voor rust voor de derde goal vanaf elf meter. De 1-3 van Vladimir Golemic kwam daardoor veel te laat voor Crotone, waar voormalig Ajacied Lisandro Magallán in de basis stond.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 0
Parma
Parma

Atalanta Bergamo steeg op de ranglijst door te winnen van Parma. Na de openingstreffer van Luis Muriel eiste Robin Gosens een hoofdrol op bij de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini. De linksback met een verleden bij onder andere Heracles Almelo gaf na rust de assist op de 2-0 van Duván Zapata.Ruim tien minuten later waren de rollen omgedraaid en gaf Zapata de bal goed mee aan Gosens, die als een ware spits afrondde voor 3-0.

Lazio
Lazio
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Lazio hield door de winst op Fiorentina zicht op de Europese plekken in de Serie A. Felipe Caicedo zorgde al na zes minuten voor 1-0 door de bal met een volley binnen te werken. Vervolgens werd een doelpunt van Ciro Immobile afgekeurd na inmening van de VAR, die buitenspel had geconstateerd. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zette Immobile zijn naam alsnog op het scoreformulier. Bij Fiorentina stond Sofyan Amrabat in de basis en viel Franck Ribéry nog voor rust uit met een blessure. Zij zagen Dusan Vlahovic in de slotfase vanaf elf meter voor 2-1 zorgen.

Bologna
Bologna
2 - 2
Udinese
Udinese

Jerdy Schouten en Mitchell Dijks leken de onderlinge strijd te gaan winnen van Marvin Zeegelaar, die als enige Nederlander startte bij Udinese. Hidde ter Avest en Thomas Ouwejan zaten op de bank, terwijl Bram Nuytinck ontbrak vanwege een blessure. Takehiro Tomiyasu opende al vroeg de score en na de gelijkmaker van Roberto Pereyra maakte Mattias Svanberg er 2-1 van. De Zweed kreeg na rust zijn tweede gele kaart en moest dus douchen. In de extra tijd deed Tolgay Arslan Bologna vervolgens pijn door de 2-2 te maken.

Overige uitslagen


Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
8
Sassuolo
38
17
11
10
64-56
+8
62
9
Sampdoria
38
15
7
16
52-54
-2
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.