Het kostuum past Javier Mascherano (35) nog altijd niet

Reacties

Liefst 15.000 supporters namen maandag de moeite om Javier Mascherano welkom te heten bij Estudiantes. Op 35-jarige leeftijd keerde de Argentijn huiswaarts, na een langdurig verblijf buiten het Zuid-Amerikaanse continent.

Het kostuum past Javier Mascherano (35) nog altijd niet
© Pro Shots

Na zijn eerste stappen bij River Plate en Corinthians toog Mascherano in 2006 naar West Ham United. Zijn Europese verblijf zou uiteindelijk twaalf jaar aanhouden en hem langs grote clubs als Liverpool en Barcelona voeren. Daarna volgde hij de trend om aan de slag te gaan in China, waar hij zijn laatste jaren als voetballer leek te willen doorbrengen.

Onlangs kwam Estudiantes echter op zijn pad, geleid door zijn voormalig collega-internationals Juan Sebastián Verón en Gabriel Milito. De aanbieding die de club deed, zette Mascherano aan het denken: hij kon er afbouwen als speler en daarna toetreden tot de organisatie. Enerzijds had hij het goed in China, maar de mogelijkheid om af te sluiten in zijn vaderland was er tegelijkertijd eentje die zijn hart sneller deed kloppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het was geen beslissing die ik snel genomen heb. Er lagen ook andere aanbiedingen en ik moest het één en ander afwegen. Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Estudiantes. Ik voel me verbonden met alle waarden die deze club uitdraagt en heb ook emotionele band met meerdere mensen binnen deze club. Sommigen vanuit een ver verleden, anderen van korter geleden.'

Eén van die mensen is als gezegd Verón. La Brujita ('de kleine heks') keerde zeven jaar geleden terug in La Plata om er zijn carrière af te bouwen en daarna als directeur aan de slag te gaan, een rol die hij sinds enkele jaren zelfs combineert met het voorzitterschap van Estudiantes.

Geen kostuum
Mascherano en Verón speelden nooit voor dezelfde club, maar deelden wel veelvuldig de kleedkamer bij wedstrijden van Argentinië. Verón had in eerste instantie een rol in de organisatie in gedachten voor El Jefe, maar Mascherano voelde van binnen dat hij nog niet klaar was voor een kostuum en stropdas.

'Het verlangen om nog te blijven spelen was groter dan de ambitie om al een functie als directeur of een vergelijkbare rol op dit niveau aan te pakken. Ik voel me zowel fysiek als mentaal nog goed. Ik heb er wel over nagedacht, maar stoppen is een heel drastische keuze', zegt de 35-jarige verdediger annex middenvelder.

'Ik wil nog graag bijdragen wat ik kan, zoals ik dat ook bij mijn voorgaande clubs altijd heb gedaan. Ik ben geen getalenteerd individu door wie de speelstijl ineens anders wordt, maar ik zal wél mijn best doen om alles te geven', belooft Mascherano.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer mensen speelden een rol bij zijn rentree op de Argentijnse velden. Mascherano sprak met doelman Mariano Andújar, met veteraan Gastón Fernández en met oud-bondscoach en voormalig Estudiantes-trainer Alejandro Sabella. Van iedereen wilde hij informatie hebben en weten of een laatste avontuur bij Estudiantes de juiste beslissing zou zijn.

Het antwoord op die vraag was uiteindelijk 'ja'. Landgenoot Milito speelde een voorname rol bij de uiteindelijke beslissing. De twee speelden een jaar samen bij Barcelona en kwamen elkaar ook vaak tegen bij de nationale ploeg. Hij overtuigde Mascherano ervan dat hij als speler nog van toegevoegde waarde zou zijn bij Estudiantes.

Over anderhalve maand gaat het seizoen in Argentinië verder, met Mascherano als aanwinst voor de laatste maanden. Met welk rugnummer hij gaat spelen weet hij nog niet. 'Ik heb al aangegeven dat het me niet uitmaakt. Ik neem gewoon een nummer dat nog beschikbaar is. Ten eerste omdat we midden in het seizoen zitten. Ik zou niet het nummer van een ander willen opeisen.'

'En daarnaast hecht ik geen bijzondere waarde aan een rugnummer, dat heb ik nooit gedaan. Bij Barcelona kreeg ik toevallig nummer 14, omdat Thierry Henry vertrok toen ik kwam. Dus ging ik daarmee spelen.'

Primera División

Stand Primera División 2019/2020

Argentinië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Newell's Old Boys
23
9
8
6
33-25
+8
35
11
Arsenal de Sarandí
23
9
7
7
37-32
+5
34
12
Talleres de Córdoba
23
10
4
9
34-30
+4
34
13
Estudiantes
23
8
6
9
23-22
+1
30
14
Independiente
23
8
5
10
27-25
+2
29
* Actueel tot en met 7 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Estudiantes
Meer over Estudiantes
Meer Primera División
Meer over Primera División
Meer J. Mascherano
Meer over J. Mascherano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.