Scheidsrechter staat voor dicht stadion bij weigerend River Plate

Reacties

De weigering van River Plate om in actie te komen tegen Atlético Tucuman heeft voor een merkwaardige situatie gezorgd. Scheidsrechter German Delfino kwam voor een stadion met de deur op slot te staan. De Argentijnse voetbalbond AFA heeft zich nog niet over het voorval uitgesproken.

Scheidsrechter staat voor dicht stadion bij weigerend River Plate
© Pro Shots

In Argentinië is afgelopen weekend gewoon doorgevoetbald, zij het in lege stadions. River Plate had echter al op vrijdag laten weten dat het vanwege de zorgen om het coronavirus niet van plan was om zaterdag te gaan spelen. De AFA zette niet officieel een streep door het duel, dat hierdoor op het programma bleef staan. En zo reisde arbiter Delfino gewoon af naar Buenos Aires, met het idee dat hij een wedstrijd zou gaan fluiten.

De scheidsrechter merkte echter al snel dat dit niet zou gaan gebeuren. 'Dit is de eerste keer dat ik dit meemaak', zei Delfino tegen verslaggevers. 'We kwamen op het normale tijdstip aan bij het stadion, waar de deuren echter gesloten waren. Het werd ons duidelijk gemaakt dat er niemand naar binnen mocht. Zodoende was het voor de Atlético-spelers niet nodig om te komen.'

Afgelopen donderdag besloot de Argentijnse regering om alle internationale sportwedstrijden tot eind maart af te gelasten, maar de nationale competitie werd dus (nog) niet stilgelegd. River Plate nam het heft in eigen hand en stelde het duel met Atlético Tucuman zelf maar uit. Het is afwachten of dit nog tot sancties gaat leiden vanuit de AFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.