Vélez hoopt tegen beter weten in op langer verblijf Maxi Romero

Reacties

Vélez Sarsfield zou de van PSV gehuurde Maxi Romero graag langer in Argentinië houden, maar is financieel niet in staat die wens in vervulling te laten gaan.

Vélez hoopt tegen beter weten in op langer verblijf Maxi Romero
© Pro Shots

Romero keerde vorig jaar zomer terug bij de club die hem in januari 2018 nog voor tien miljoen euro aan PSV verkocht. De Argentijnse spits arriveerde mede door die transfersom met hoge verwachtingen in Eindhoven, maar kwam mede door blessures tot slechts twee optredens in de hoofdmacht in anderhalf jaar tijd.

Een tijdelijke terugkeer naar Argentinië bood uitkomst. PSV verhuurde Romero voor dit seizoen aan Vélez Sarsfield en bij zijn oude club kreeg hij weer de kans om minuten te maken én te scoren. Met zeven goals in 22 competitieduels liet de 21-jarige aanvaller zien het scoren nog niet verleerd te zijn.

Om die reden zou Vélez de aanvaller graag langer huren. TyC Sports meldt echter dat PSV daar alleen mee akkoord gaat als de Argentijnen een huursom van één miljoen euro betalen, een bedrag dat Los Fortineros zich niet kunnen veroorloven door de huidige coronacrisis die ook het Argentijnse voetbal heeft stilgelegd.

En dus keert Romero na 30 juni terug naar PSV, zo is de verwachting. Al zou voorzitter Sergio Rapisarda het graag anders zien. 'Vanwege zijn liefde voor Vélez kwam Maxi een jaar zonder dat het de club iets kostte en was hij bereid om minder dan de helft van zijn salaris te verdienen. Ik blijf hopen, maar PSV wil hem nu terug...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Romero
Meer over M. Romero
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.