Deur naar Olympische Spelen staat wagenwijd open voor Messi

Reacties

De deur voor een deelname van Lionel Messi aan de Olympische Spelen staat wagenwijd open. Javier Mascherano neemt zijn oude ploeggenoot maar al te graag op in de Argentijnse selectie als dispensatiespeler voor het olympisch voetbaltoernooi in Parijs.

Deur naar Olympische Spelen staat wagenwijd open voor Messi
© Pro Shots

Messi won al eens een gouden medaille op de Olympische Spelen van Peking in 2008 mede door een zege op Oranje in de kwartfinale. Het was lang de enige prijs die de Argentijnse superster won met zijn land, maar inmiddels is zijn erelijst ook in dat opzicht compleet na het winnen van de Copa América en het WK. De verwachting was dat de 36-jarige linkspoot het daarna voor gezien zou houden bij de nationale ploeg, maar vooralsnog gaat Messi gewoon door als international.

Het Copa América-toernooi van volgend jaar verschijnt daardoor al aan de horizon, maar ook deelname aan de Spelen is een optie. Mascherano, bondscoach van de olympische ploeg, zou het in ieder geval toejuichen als zijn oude ploeggenoot meegaat naar Parijs. 'Ik ben ernaar gevraagd en Leo heeft de vrijheid om te doen wat hij wil bij de nationale ploeg. Ik ben goed bevriend met hem en zou het geweldig vinden', zei de oud-international tegen persbureau EFE.

Argentinië moet zich begin 2024 kwalificeren tijdens het kwalificatietoernooi in Venezuela. In een groep met Chili, Paraguay, Peru en Uruguay is een plek bij de eerste twee genoeg. IOC-voorzitter Thomas Bach zou het fantastisch vinden als Messi acte de présence geeft op de Spelen. 'Messi zou historie kunnen schrijven door als eerste speler twee gouden medailles en het WK te winnen. Het zou fantastisch zijn voor het voetbal en de Olympische Spelen. Wij duimen ervoor.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.