Zo denkt Mbappé over deelname aan de Olympische Spelen met Frankrijk

Reacties

Kylian Mbappé heeft tijdens een persconferentie gereageerd op een mogelijke deelname met Frankrijk aan de Olympische Spelen. Buiten dat het over Real Madrid ging, vertelde hij dat het niet aan hem is om te oordelen over een mogelijke participatie aan het evenement.

Zo denkt Mbappé over deelname aan de Olympische Spelen met Frankrijk
© Pro Shots

Mbappé werd met name gevraagd naar zijn situatie rondom Real Madrid, maar daar kon hij niet teveel over kwijt. Aangezien Frankrijk als gastland mag deelnemen aan de Olympische Spelen, was ook dat een thema. De aanvaller zou mee mogen doen.

Mocht Mbappé uiteindelijk besluiten om naar Madrid trekken, dan moet hij in ieder geval afstand nemen van de Olympische Spelen. De Koninklijke verbiedt zijn spelers namelijk om deel te nemen aan het mondiale sportevenement. In Frankrijk zouden ze graag hebben dat Mbappé van de partij is.

'Ik heb altijd dezelfde ambitie gehad, maar het is een evenement waarover ik niet kan beslissen dat ik er aan deelneem', vervolgt Mbappé, die daarmee wel hint op dat hij er niet onwelwillend tegenover zou staan. 'De definitieve beslissing wordt altijd gemaakt door dezelfde personen (zijn werkgever, red.). Ik trek mijn handen van de situatie af', besluit hij.

Het voetbal op de Olympische Spelen begint op 24 juli en duurt tot 9 augustus, dan vindt de finale plaats. In de mannelijke tak van de voetbalcompetitie nemen naast Frankrijk ook Spanje, Oekraïne en Israël als Europese afgevaardigden deel. Mocht Mbappé deelnemen met zijn land, dan wacht hem sowieso wedstrijden met de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en een nader uitrollende play-off-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.