Mascherano bereidt afscheid voor en keert huiswaarts

Reacties

Javier Mascherano zet binnenkort een punt achter zijn verblijf bij Hebei China Fortuna. Zijn contract loopt in december af en de middenvelder kiest ervoor de verbintenis niet te verlengen. Zijn plan is terug te keren naar Argentinië, om aan de slag te gaan bij Estudiantes de La Plata.

Mascherano bereidt afscheid voor en keert huiswaarts
© Pro Shots

Het Argentijnse persbureau Télam stelt dinsdag dat Mascherano voor zichzelf de knoop heeft doorgehakt. Op basis van bronnen rondom hem wordt aangegeven dat Mascherano vanaf januari wil aansluiten bij Estudiantes, waar Gabriel Milito de scepter zwaait als trainer en Juan Sebastián Verón voorzitter is.

Mascherano zou ook een aanbieding hebben ontvangen van Inter Miami CF, de nieuw opgerichte club van David Beckham die in 2020 van start gaat in de Major League Soccer. El Jefe geeft er echter de voorkeur aan huiswaarts te keren.

Mascherano startte zijn loopbaan als vijftienjarige bij River Plate, waar hij vier jaar later zijn debuut maakte. Na twee jaar verkaste hij naar Corinthians, om vervolgens te beginnen aan een rondgang langs drie Europese clubs: West Ham United, Liverpool en Barcelona. In januari vorig jaar vertrok hij naar China.

Vermoedelijk tekent Mascherano voor anderhalf jaar bij Estudiantes, dat vorig jaar op de zeventiende plaats (van 25 clubs) eindigde in de Primera División. Op dit moment staat de club zestiende, halverwege de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hebei FC
Meer over Hebei FC
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Meer J. Mascherano
Meer over J. Mascherano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.