Ook Mascherano zwicht voor lucratief aanbod uit China

Reacties

Zoals wel meer topspelers op leeftijd vervolgt Javier Mascherano zijn loopbaan in China. Barcelona verkoopt de 33-jarige Argentijn aan Hebei China Fortune, waar hij zijn landgenoot Ezequiel Lavezzi tegenkomt. Mascherano aasde op een vertrek uit Camp Nou, omdat hij meer en meer een bijrol vertolkte.

Ook Mascherano zwicht voor lucratief aanbod uit China

Daarmee komt er een einde aan een uiterst succesvolle periode bij Barcelona, dat deze woensdag (met een speciale ceremonie) en donderdag (tijdens het thuisduel met Espanyol) afscheid neemt van de verdediger. Sinds Mascherano in de zomer van 2010 voor twintig miljoen euro overkwam van Liverpool, speelde hij 332 officiële duels (één goal) voor de Catalanen en won onder meer vier keer de landstitel, vier keer de Copa del Rey, twee keer de Champions League en het WK voor clubs.

Mascherano had als centrale verdediger een belangrijk aandeel in het veroveren van al die prijzen. Dat hij vooral op die positie in actie kwam, is opmerkelijk te noemen. De 1 meter 74 kleine Argentijn speelde in zijn eerste jaren in Europa, bij West Ham United en Liverpool, als controlerende middenvelder, de positie die hij in het nationale elftal ook vaak bekleedde.

Met het oog op zijn interlandcarrière en het naderende WK in Rusland (waarna hij stopt als international) was Mascherano op zoek naar meer speeltijd, omdat hij dit seizoen mede door blessureleed steeds minder aan spelen toekwam. Behalve Gerard Piqué en Samuel Umtiti staat ook Thomas Vermaelen inmiddels hoger in de pikorde.

De interesse van Hebei China Fortune kwam als geroepen, zeker nu Barça met Yerryi Mina nog een centrale verdediger heeft aangetrokken. Het salaris van naar verluidt zeven miljoen euro per jaar zal ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld bij de keuze van Mascherano, die ploeggenoot wordt van Hernanes en Gervinho en Manuel Pellegrini als trainer krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.