Lavezzi laat 'mooiste fase uit zijn leven' achter zich

Reacties

Ezequiel Lavezzi stopt definitief met voetballen. De Argentijn loopt binnenkort uit zijn contract bij Hebei China Fortune en gaat geen nieuw avontuur meer aan. Dit kondigde hij via social media aan.

Lavezzi laat 'mooiste fase uit zijn leven' achter zich
© Pro Shots

Lavezzi maakte in Europa naam voor zichzelf bij Napoli, dat hem in 2007 overnam van San Lorenzo. In Italië won Lavezzi met Napoli de Coppa Italia, na zijn transfer naar Paris Saint-Germain in 2012 werd hij viermaal op rij landskampioen in Frankrijk.

De prijsuitreiking na zijn laatste titel met PSG maakte Lavezzi echter van een flinke afstand mee, halverwege het seizoen 2015/16 verkaste hij immers naar China. Daar speelde de aanvaller ruim drie jaar, waarin hij 35 maal trefzeker was in 74 competitiewedstrijden.

Voor de 34-jarige voetballer zit het er tot zijn grote spijt nu op. 'Ik neem afscheid van de mooiste fase uit mijn leven. Ik heb geweldige jaren meegemaakt, gekenmerkt door leren, unieke momenten en mooie herinneringen die voor altijd in mijn hart blijven.'

Lavezzi speelde 51 interlands voor Argentinië, waarvan zes op het WK in 2014. Argentinië bereikte in dat jaar ten koste van het Nederlands elftal de finale, maar daarin werd verloren van Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Lavezzi
Meer over E. Lavezzi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.