Het is eindelijk raak voor trainer Cannavaro

Reacties

Fabio Cannavaro heeft eindelijk zijn succes met Guangzhou Evergrande te pakken. De Italiaanse trainer werd zondag voor het eerst kampioen op het hoogste niveau in China.

Het is eindelijk raak voor trainer Cannavaro
© Pro Shots

Op de laatste speeldag maakte Guangzhou Evergrande geen fout tegen Shanghai Shenhua, door met 3-0 te winnen werd concurrent Beijing Guoan op afstand gehouden. Voor Cannavaro is het nu eindelijk raak en het succes zal zeer gewenst zijn. In de voorgaande jaren was Cannavaro immers niet heel succesvol bij Guangzhou Evergrande.

Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2011 - Cannavaro sloot af in de zandbak bij Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten - werd Cannavaro in eind 2014 aangesteld als trainer van Guangzhou Evergrande. Vlak daarvoor had Marcelo Lippi de club weer een titel bezorgd en lonkte een sterk debuutseizoen voor Cannavaro. De club was immers in de drie jaren daarvoor ook al kampioen geworden.

Het draaide echter niet onder Cannavaro. De club haalde ternauwernood de volgende ronde van de AFC Champions League en moest na herhaaldelijk puntenverlies de koppositie delen met twee andere teams. De clubleiding wilde niet verder met Cannavaro en stelde de ervaren Luiz Felipe Scolari aan. Onder leiding van de Braziliaan werd Guangzhou Evergrande enkele maanden later alsnog kampioen in China.

Fabio Cannavaro vervulde een rol tijdens de WK-loting voor het toernooi in 2018.
© Pro Shots
Fabio Cannavaro vervulde een rol tijdens de WK-loting voor het toernooi in 2018.

Cannavaro trok na zijn ontslag in China naar Saoedi-Arabië, waar hij het bij Al Nassr ook maar een paar maanden volhield. Een uitstapje naar het tweede niveau in China leverde meer op, Tianjin Quanjian werd onder leiding van Cannavaro kampioen en promoveerde zo naar de Chinese Super League.

Eind 2017 verdiende Cannavaro een tweede kans bij Guangzhou Evergrande. Uitgerekend in het seizoen erna werd de club voor de verandering eens niet kampioen. Shanghai SIPG doorbrak de hegemonie, maar Cannavaro mocht blijven zitten voor dit seizoen. Die keuze pakte dus goed uit, want Guangzhou Evergrande pakte het winnen van titels weer op.

Onder Cannavaro liep de club dit jaar slechts 7 keer tegen puntenverlies aan, 23 maal werd er gewonnen in de Chinese competitie. Een smetje op het kampioensjaar was de uitschakeling in de halve finale van de AFC Champions League en het vroege afscheid in de strijd om de Chinese beker.

Met een landstitel en een contract tot eind 2022 op zak lijkt het echter niet meer dan logisch dat Cannavaro volgend jaar een nieuwe kans krijgt op internationaal succes met Guangzhou Evergrande. Zo kan de wereldkampioen, Wereldvoetballer van het Jaar en meervoudig kampioen ook op trainersgebied meer titels toevoegen aan zijn indrukwekkende palmares.

Chinese Super League

Stand Chinese Super League 2019

China PR

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Guangzhou
30
23
3
4
68-24
+44
72
2
Beijing Guoan
30
23
1
6
60-26
+34
70
3
Shanghai Port
30
20
6
4
62-26
+36
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Guangzhou
Meer over Guangzhou
Meer F. Cannavaro
Meer over F. Cannavaro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.