Van Bronckhorst slikt volgende domper: derbynederlaag in blessuretijd

Giovanni van Bronckhorst heeft met Guangzhou R&F een pijnlijke nederlaag geleden in de derby tegen Guangzhou Evergrande. In de 93ste minuut zorgde voormalig Barcelona-middenvelder Paulinho voor een 2-1 nederlaag voor de formatie van de Nederlandse coach.

Na een doelpuntloze eerste helft was het Zhengyu Huang die in de tweede helft nog voor vreugde zorgde bij het Guangzhou R&F van Van Bronckhorst. Hij krulde de bal fraai in de verre hoek en zorgde daarmee voor de 0-1 voor Guanghzou R&F, dat na twee nederlagen wel weer toe was aan een zege. De vorige twee wedstrijden werden met 0-2 en 1-5 verloren van respectievelijk Shenzhen en Shandong Luneng. De goal was een fijne opsteker voor de voormalig coach van Feyenoord, die topscorer Eran Zahavi moest missen wegens interlandverplichtingen en Mousa Dembélé wegens een schorsing.

Die fijne opsteker leidde echter ook dit keer niet tot punten. Een kwartier voor tijd was het namelijk voormalig Benfica-speler Talisca die de 1-1 snoeihard tegen de touwen ramde en in de blessuretijd van de tweede helft ging het nog helemaal fout voor Van Bronckhorst en consorten. Het lukte doelman Jiaqi Han niet om een voorzet goed te verwerken en hij sloeg de bal zomaar voor de voeten van Paulinho. De 32-jarige Braziliaan wist wel raad met dat cadeautje en schoot de 2-1 eindstand op het scorebord. Van Bronckhorst slikte daarmee in de 93ste minuut alsnog een derbynederlaag.

Door de derde nederlaag op rij bungelt Van Bronckhorst nu met zijn ploeg op de zevende plek in Groep A van de Chinese competitie. Van de acht ploegen plaatsen aan het einde van het seizoen de vier beste clubs zich voor de play-offs om het kampioenschap met de vier beste ploegen uit Groep B van de Chinese competitie, die wegens het coronavirus in tweeën is gesplitst. De wedstrijd vanwege het coronavirus ook niet in Guangzhou maar in Dalian gespeeld.