Van Bronckhorst na twee duels in China: twee nederlagen en doelsaldo van 0-8

Giovanni van Bronckhorst heeft geen overtuigende start achter de rug als trainer van Guangzhou R&F. Na de 3-0 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Shenzhen FC ging zijn ploeg ook tijdens de tweede speelronde van de Chinese Super League stevig onderuit. Titelverdediger Guangzhou Evergrande haalde met 0-5 uit.

Voormalig Barcelona-speler Paulinho bracht de bezoekers donderdag al na acht minuten aan de leiding en vlak voor rust verdubbelde Wei Shihao de score.

De ploeg van Van Bronckhorst miste de scherpte in de afronding en wist vrij snel na rust dat het bezig was aan een verloren wedstrijd. Via een goal van Gao Zhunyi en een benutte strafschop van Anderson Talisca stond het na iets meer dan een uur spelen namelijk 0-4. Diep in de blessuretijd bepaalde Elkeson de eindstand.

Zo zijn de eerste twee duels van de Chinese Super League op een teleurstelling uitgelopen voor Van Bronckhorst, die begin januari bij zijn aankomst nog aankondigde dit seizoen hoger te willen eindigen dan de twaalfde plaats van vorig jaar. Die eindklassering was voor de partnerclub van Ajax ook reden na vierenhalf jaar te breken met Dragan Stojkovic.