Heldendaad van Lisandro Martínez levert bijzondere vergelijking op

Reacties

Lisandro Martínez speelde zaterdagavond veertig minuten mee bij Argentinië, maar wordt in een rijtje met Lionel Messi en Emiliano Martínez genoemd als de helden van Argentinië. Met Oranje als komende tegenstander werd tevens een snelle vergelijking getrokken met een andere cruciale ingreep.

Heldendaad van Lisandro Martínez levert bijzondere vergelijking op
© VI / FIFA / NOS
Argentinië
Argentinië
2 - 1
Australië
Australië

Martínez begon zaterdagavond op de bank, maar kwam kort in de tweede helft in het veld voor de geblesseerde Papu Gómez. Dertig minuten daarna toverde de ex-Ajacied een geweldige blok uit zijn hoge hoed. Voormalig PSV'er Aziz Behich had een knappe solo in huis en speelde diverse Argentijnen uit, maar vond op het allerlaatste moment Martínez op zijn weg. Zo bleef het in de 81ste minuut 2-1 voor Argentinië, wat ook de eindstand was.

'Ik weet niet wat ik deed, het ging puur op intuïtie', gaf Martínez na de wedstrijd toe. 'Toen de bal naast ging, vierden de verdedigers dat alsof we zelf hadden gescoord. Dat is liefde voor het spelletje, je kunt zoiets niet voorbereiden. We doen er alles voor op zo'n moment.' Het werd in Argentijnse media al omschreven als een 'historische actie' en een 'heldendaad'.

Bij TyC Sports en Clarín was de vergelijking met 2014 snel getrokken. Op 9 juli van dat jaar stonden Nederland en Argentinië tegenover elkaar in de halve finale van het WK en was het Arjen Robben die soleerde door de defensie van Argentinië. Ook hij kwam in kansrijke positie, om vervolgens op een Argentijnse verdediger te stuiten. Door een blok van Javier Mascherano kwam Robben toen niet tot een schot op doel. Ook na dat moment sloot Argentinië de wedstrijd winnend af, tegen Oranje gebeurde dat natuurlijk na strafschoppen.

Via YouTube is het moment met Mascherano en Robben nog eens terug te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.