Guardiola is kritisch na thuiszege City en kijkt uit naar 'finale' tegen Arsenal

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is blij dat zijn formatie de thuiswedstrijd tegen Leicester City zonder kleerscheuren wist af te sluiten. De Spanjaard zag de bezoekers van zich afbijten in de slotfase.

Guardiola is kritisch na thuiszege City en kijkt uit naar 'finale' tegen Arsenal
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Leicester City
Leicester City

City stond 25 minuten al 3-0 voor tegen Leicester en leek op weg naar een grote zege, maar uiteindelijk hield Leicester de schade nog beperkt. Guardiola besloot al in de rust om Erling Haaland (twee treffers) en John Stones naar de kant te halen. Daarna werden ook Rodri en Kevin De Bruyne gewisseld met het oog op de komende Champions League-ontmoeting met Bayern München.

'We wilden een aantal spelers rust geven, maar daardoor verloren we de controle over de wedstrijd', zei Guardiola na de wedstrijd tegen de BBC. 'Toch was het een meer dan verdiende overwinning. Onze start was heel overtuigend. Maar we moeten beseffen dat een duel pas is beslist als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Natuurlijk maakte ik me een beetje zorgen toen Leicester scoorde. We hadden het nog lastig in de laatste twintig minuten.'

Premier League-finale
Guardiola boekte de tiende zege op rij en weet dat het gat met koploper Arsenal nog maar drie punten is. Op 26 april ontvangt City de lijstaanvoerder in de Premier League. The Gunners spelen zondagmiddag tegen West Ham United. 'Arsenal beleeft een geweldig seizoen tot nu toe en ik verwacht dat ze niet veel punten gaan verspelen in de resterende wedstrijden', aldus de City-manager.

'Het is onze taak om bij te blijven tot we de finale tegen hen spelen. Ik zie het als een finale, want als je die wedstrijd verliest, is het waarschijnlijk over en uit. Een maand geleden gaven we al aan dat we zo dicht mogelijk bij Arsenal moesten komen voor de onderlinge wedstrijd. Maar we weten dat het niet makkelijk gaat worden. We hebben ook nog de kwartfinale in de Champions League en in de FA Cup voor de boeg', besluit Guardiola. In de halve finale van het Engelse bekertoernooi treft City Sheffield United op Wembley.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.